Δυο νίκες και… ανέβηκε

42

Ο Άρης νίκησε εύκολα τον Παναιγιάλειο και με την εντός έδρας απώλεια της Παναχαϊκής (ισοπαλία με τον Απόλλωνα Πόντου), κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά του από την 3η θέση στους 12 βαθμούς.

Κι επειδή ο λόγος γίνεται για την μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου, αυτή πλέον έχει πλησιάσει πάρα πολύ. Για την ακρίβεια ο Άρης χρειάζεται ακόμη δύο νίκες για να το πετύχει. Κι εξηγούμαστε…

Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος απομένουν οκτώ αγωνιστικές εκ των οποίων οι δυο είναι με Αχαρναϊκό και Βέροια, όπου θα κατακτηθούν οι έξι βαθμοί άνευ αγώνων. Το ίδιο ισχύει και για την Παναχαϊκή. Άρα επί της ουσίας υπάρχουν έξι ματς από τα οποία οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να κερδίσουν τα δύο. Κι αφού έχουν και την ισοβαθμία με την Παναχαϊκή γίνεται κατανοητό πως το… εξάποντο θα φέρει και μαθηματικά την άνοδο.

Το αξιοσημείωτο είναι πως αυτό μπορεί να έρθει σε περίπου δέκα ημέρες. Ο Άρης την Κυριακή (22/4) παίζει στην Καλαμαριά και την Τετάρτη (25/4) υποδέχεται τον Απόλλωνα Λάρισας σε εμβόλιμη αγωνιστική. Αν πετύχει το “2 στα 2”, τότε θα έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την επιστροφή στη φυσική του θέση.