Δύο… Έλληνες κάνουν σκάουτινγκ στον ΠΑΟΚ!

Σε δύο προπονητές που… νιώθουν από ΠΑΟΚ αποτάνθηκαν οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες για τον προσεχή αντίπαλο του Άγιαξ στα προκριματικά του Champions League. Στον Χουμπ Στέφενς και στον Γιάννη Αναστασίου, που ανέλαβε την Ρόντα.

Ο Στέφενς μίλησε στο ολλανδικό περιοδικό Voetball International και συνέστησε προσοχή στον Αθανασιάδη και στην… Τούμπα:

«Καλό θα ήταν το πρώτο ματς να ήταν στην Τούμπα, διότι είναι ένα γήπεδο που μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες με τον κόσμο, τα καπνογόνα. Ως ποιότητα πιστεύω ότι ο Άγιαξ θα προχωρήσει. Αλλά… Θα έχει να κάνει με το πως θα διαχειριστούν την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη.

Δεν ξέρω με ακρίβεια την τωρινή κατάσταση του ΠΑΟΚ τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του ρόστερ. Ο νυν αρχηγός ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι ένας κινητικός και δεινός γκολτζής, τουλάχιστον όσο ήμουν εγώ εκεί.

Και ο μέσος ο Έργκους Κάτσε ήταν μεγάλο ταλέντο. Το θέμα με τον ΠΑΟΚ είναι ότι πάντα έχουν την ώθηση να παίζουν επιθετικά. Ακόμα και οι μέσοι πρέπει να βγαίνουν μπροστά για να κάνουν παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αναστασίου είπε: «Εκτιμώ ότι οι πιθανότητες είναι 50-50. Ο Άγιαξ έχει το όνομα, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος που εξελίσσεται.

Έχουν ένα φιλόδοξο ιδιοκτήτη τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έχει πολλά χρήματα. Επίσης οι δύο ομάδες έχουν δύο διαφορετικά στιλ παιχνιδιού. Ο προπονητής του Άγιαξ, Πίτερ Μπος είναι έμπειρος και θέλει να παίζει επιθετικά, από την άλλη ο Βλάντιμιρ Ίβιτς ξεκινά με εντελώς διαφορετικές αρχές στο παιχνίδι του. Ο Άγιαξ δεν πρόκειται να κυριαρχήσει. Θα είναι δύο πολύ δύσκολα ματς για τον Άγιαξ. Το γήπεδο του ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα γεμάτο, παρότι θα είμαστε σε περίοδο διακοπών και θα δημιουργήσουν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Οι παίκτες του Άγιαξ θα πρέπει να είναι άντρες»