“Είμαι Άρης, θέλω να κερδίσει ο ΠΑΟΚ η κούπα να έρθει στον Λευκό Πύργο”

193

Σε Αθηναϊκό σαιτ μίλησε ο Σωτήρης Καλιβάτσης ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να κερδίσει ο Δικέφαλος και να έρθει η Κούπα στον Πύργο τον Λευκό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Μην κατεβεί φέτος με τα τανκς», λέει με αρκετή δόση χιούμορ και σχολιάζει το πικάρισμα που δέχονται οι Θεσσαλονικείς από τους Αθηναίους.

Παρακολουθείς Super League;

«Όχι όσο όταν ήμουν νεώτερος. Ξέρω όμως τι γίνεται. Ξέρω για παράδειγμα, ότι ο Άρης είναι πολύ κοντά στο Champions League (γέλια)».

Εσύ ως Θεσσαλονικιός και Αρειανός πως βλέπεις το ΠΑΟΚΟλυμπιακός;

«Δεν ξέρω πως το βλέπουν οι Αρειανοί. Εγώ προσωπικά πάντα θέλω να κερδίζουν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης, όταν παίζουν με αθηναϊκές. Είναι πολύ λογικό».

Λόγω των περσινών συμβάντων με το ρολό στον Γκαρσία και της σημαντικότητας του παιχνιδιού είναι φυσιολογικό να υπάρχει τεταμμένο κλίμα. Εσύ πως θα κάλμαρες τους ΠΑΟΚτσήδες, για να αποφύγουν την περσινή αυτοχειρία;

«Για να μην… αυτοκτονήσουν, να θυμηθούν, ότι αυτήν τη στιγμή είναι πρωτοπόροι. Είναι μεγάλη ευκαιρία να πάρουν πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια. Οπότε την ανωτερότητά σου θα πρέπει να τη δείχνεις με ψυχραιμία και με πολιτισμό».

Το ίδιο θα συμβούλευες και τον Ιβάν Σαββίδη;

«Εννοείται γιατί πέρσι μας τρόμαξε λιγάκι. Όταν πέρσι βγήκε με τα όπλα, μην κατεβεί φέτος με τα τανκς. Αμαρτία είναι».

Θα ήθελες να τον υποδυθείς σε ρολο;

«Δεν θα είχα πρόβλημα. Ξέρω και ποντιακά, αφού είμαι μισός Πόντιος από την πλευρά της μητέρας μου, το γένος Τσακιρίδη. “Να λελεύω τα τσιτσία σ’” λοιπόν και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε».

Πώς σχολιάζεις το πικάρισμα των ΑΕΚτζήδων στους ΠΑΟΚτσήδες; Τους λένε “άντε να πάρετε φέτος το πρωτάθλημα, να φτάσετε τον Άρη”…

«Να, τα βλέπετε; Αν τα μαζέψουμε όλα μαζί δεν είναι πολλά. Μας κοροϊδεύουν. Αλλά ας τους αφήσουμε. Μη μασάτε από το δούλεμα. Αυτοί ακόμα δεν κέρδισαν τον ΠΑΟΚ. Φέτος δεν τον νίκησαν πουθενά».

Πώς βλέπεις αυτή τη μεγάλη λαχτάρα από τον κόσμο του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα;

«Είναι πολύ λογικό. Η ελπίδα είναι να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις ομάδες του κέντρου που καλώς ή κακώς υπάρχει περισσότερο χρήμα, μέσα και καλύτερα αποτελέσματα. Η ζωή όμως κάνει κύκλους. Ο τροχός γύρισε. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, για να κάνει ακόμα πιο σημαντικά πράγματα. Όπως και έλεγε και ένας φίλος μου ΠΑΟΚτσής “μη στενοχωριέστε, ο Δικέφαλος θα ανοίξει τις φτερούγες του και θα σας βάλουμε από κάτω. Εμείς θα σας φροντίζουμε πλέον”».

Πού θα σε βρούμε;

«Εμφανίζομαι στη θεατρική σκηνή “Αθηναΐς” τον “Βαφτιστικό της κυρίας” σε διασκευή και σκηνοθεσία του Χάρη Ρώμα που παίζει και στην παράσταση. Συμμετέχουν η Θεοφανία Παπαθωμά, η Κατερίνα Τσάβαλου, ο Όθων Μεταξάς, Εύη Κολιούλη, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Αντώνης Καλομοιράκης. Παίζουμε από Τετάρτη μέχρι και Κυριακή».

Άρα θα δεις τον αγώνα ή θα κρυφοκοιτάζεις, όπως ο Χάρρυ Κλυνν όταν υποδυόταν τον παππά στην ταινία «Αλαλούμ»;

«Λόγω ίντερνετ είναι σχετικά εύκολα αυτά. Ας κερδίσει ο ΠΑΟΚ και ας μην δω εγώ το ματς. Εύχομαι το πρωτάθλημα να ανέβει στον Λευκό Πύργο».