«Είναι αστείο όλο το θέμα με την πώληση του προπονητικού της Ξάνθης»

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Πανιώνιος, Κώσατς Τσακίρης, σχολίασε την… ιστορία με τις καταγγελίες του Ολυμπιακού.

Μεταξύ άλλων είπε στο Μετρόπολις:

«Εχω παρακολουθήσει την ιστορία των καταγγελιών του Ολυμπιακού. Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει όλος αυτός ο χαμός. Νομικός δεν είμαι, αλλά εξ όσων γνωρίζω είναι νόμιμο αυτό που συμβαίνει. Το προπονητικό κέντρο μπορεί να ανήκει σε κάποιον που είτε ο ίδιος, είτε ο ανιψιός του ή ο θείος του, έχει δική του ομάδα. Δεν μπορεί κάποιος να έχει δυο ΠΑΕ.

Εγώ όταν πούλησα το Απήλιον στον Αλαφούζο είχα ακόμα το 20 με 22%. Τότε και ο Πανιώνιος χάρηκε πολύ γιατί ήταν δυσβάσταχτο το κόστος. Όταν ολοκληρώθηκε το deal, ο Πανιώνιος έφυγε, δεν έκανε προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο γιατί δεν το ήθελαν οι προπονητές του Πανιωνίου. Ήταν καθαρά αγωνιστικό το θέμα, αφού νομικό πρόβλημα δεν υπήρχε.

Ακόμη και ο νόμος για την πολυιδιοκτησία που λέει ότι δεν μπορεί να έχουν ΠΑΕ άνθρωποι που συνδέονται με συγγένεια μέχρι δευτέρου βαθμού, παρακάμπτεται πολύ εύκολα. Εχω φίλους και ανθρώπους που εμπιστεύομαι πιο πολύ και από συγγενείς και θα μπορούσα μέσω αυτών να πάρω και μία δεύτερη ΠΑΕ και να είμαι απολύτως νόμιμος.

Ο κ. Σαββίδης είναι ένας πάρα πλούσιος επιχειρηματίας με απεριόριστο μπάτζετ νομικών συμβούλων. Δεν πιστεύω ποτέ ότι θα μπορούσε και θεωρώ αστείο να έκανε τέτοιο σφάλμα. Άκουσα τη συνέντευξη του κ. Κωστούλα που είπε μακάρι να ερχόταν κάποιος να πάρει το Εμιλέον (σ.σ. προπονητικό κέντρο του Παναιτωλικού), ακόμη και ο Σαββίδης και ο Μαρινάκης. πολύ καλά τα λέει. Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Εκτός αν οι νομικές μου γνώσεις είναι λάθος, αν και νομίζω ότι αυτό το ξέρω αρκετά καλά».