“Είναι γελοία πράγματα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα”

176

O ποδοσφαιριστής της Ίντερ Τούρκου, Πέτρος Κανακούδης μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 για τις εμπειρίες του  από το πρωτάθλημα της Φινλανδίας αλλά σχολίασε και όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το μέλλον του: «Είμαι σε συζητήσεις ακόμα με την ομάδα. Δεν έχει τελειώσει η μεταγραφική περίοδος. Θα δούμε αν καταλήξουμε σε συμφωνία ή όχι. Θα δείξει. Υπάρχουν πιθανότητες να συνεχίσω εδώ. Αν όχι εδώ, πάντως σίγουρα εξωτερικό. Δεν με πτοεί το κρύο στη Φινλανδία, έχω αντοχές».

Η άποψή του για τον Ηρακλή: «Παρακολουθώ όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος. Έχει κάνει μια αρκετά καλή πορεία ο Ηρακλής. Πιστεύω πιο καλή πορεία και απ’ ό,τι θα περίμεναν και οι υπεύθυνοι της ομάδας. Έχει νεαρά παιδιά που δεν έχουν πολλές παραστάσεις από αυτό το επίπεδο. Ο καθένας στο ρόλο του ανταπεξήλθε αρκετά καλά. Ο Ηρακλής έχει την ευκαιρία στις τελευταίες αγωνιστικές να καταφέρει κάτι καλύτερο σε σχέση με τώρα».

Η εμπειρίες που έχει αποκομίσει στο εξωτερικό και οι διαφορές σε σχέση με την Ελλάδα: «Η πρώτη εμπειρία που έζησα σαν αθλητής στο εξωτερικό είναι αυτό που λένε τα περισσότερα παιδιά που έχουν φύγει από την Ελλάδα. Απόλαυσα περισσότερο αυτό που έκανα, αισθάνθηκα περισσότερο αθλητής. Δεν υπάρχει παρασκήνιο στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν ίντριγκες και καταστάσεις που εδώ στην Ελλάδα υπήρχαν και με είχαν κουράσει τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά. Αποτέλεσμα αυτού είναι να επιδιώκω και πάλι να φύγω στο εξωτερικό. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Είτε κάποιος είναι δημοσιογράφος, είτε αθλητικός παράγοντας, είτε αθλητής, όλοι φέρνουμε ως παράδειγμα το πως λειτουργούμε στο εξωτερικό σε όλους τους τομείς. Το θέμα είναι ότι στην ουσία δεν γίνεται κάτι».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα: «Οι απολαβές σίγουρα είναι καλύτερες, γιατί θεωρούμαι ξένος ποδοσφαιριστής. Δεν τίθεται θέμα αν θα πληρωθώ ή όχι. Στη Φινλανδία είναι και νομικό αυτό το ζήτημα. Δυστυχώς στην Ελλάδα επικρατεί κάτι άλλο. Είναι μια σκληρή αλήθεια και είναι στενάχωρη για όλους τους αθλητές και όλους όσους περιβάλλουν τον αθλητισμό. Είναι γελοία πράγματα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που κάνουν δύο και τρεις δουλειές, γιατί είναι θύματα μιας κοροϊδίας. Δουλεύει για να επιβιώσει. Σε αυτήν την κατάσταση που έχει έρθει η χώρα, ο καθένας σκέφτεται το πως θα επιβιώσει. Μακάρι κανένας αθλητής και κανένας άνθρωπος να μην έφευγε από το σπίτι του και την οικογένειά του ή την πόλη του».

Οι διαφορές στον οικονομικό τομέα: «Είμαι πολύ καλύτερα σε σχέση με τα συμβόλαια που έκανα στην Ελλάδα. Δόξα τω Θεώ θεωρώ ότι ήμουν από τους τυχερούς αθλητές. Αν εξαιρέσουμε το δεύτερο εξάμηνο που ήμουν στον Ηρακλή, δεν είχα ποτέ οικονομικό θέμα με καμία ομάδα. Απλώς το συμβόλαιο που έχω κάνει στο εξωτερικό είναι πολύ καλύτερο από αυτό που είχα στην Ελλάδα».