«Είστε όντως κατά της βίας, κύριε Αυγενάκη;»

Με αφορμή την κλήση του δημοσιογράφου Βασίλη Παπαθεοδώρου από τον Λευτέρη Αυγενάκη για εξηγήσεις, καθώς και την σπουδή του υφυπουργού Αθλητισμού να καταπολεμήσει τη βία, στη δημοσιότητα έρχεται μία ιστορία από το παρελθόν.

Όταν ο Αυγενάκης ήταν βουλευτής Ηρακλείου και τότε είχε συνοδέψει στην ΕΠΟ, κατά την απολογία τους, τους ανθρώπους του Ηροδότου για το περιστατικό του θανάτου του φίλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, που δέχθηκε επίθεση από χούλιγκαν.

Με αφορμή αυτό, τον Ιούλιο, ο πατέρας του δολοφονηθέντος έστειλε επιστολή προς τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Οπως ανέφερε τον Μάρτιο του 2018 στην «Εφ.Συν.» ο κ. Κατσούλης «δέκα μέρες μετά την κηδεία του Κώστα, ο Ηρόδοτος κλήθηκε σε απολογία από την ΕΠΟ καθώς επίκειτο η τιμωρία της ομάδας μετά τα όσα έγιναν στο γήπεδο.

»Ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. έκρινε σκόπιμο να συνοδεύσει τους παράγοντες του Ηροδότου στην Αθήνα και μάλιστα να παραβρεθεί στην απολογία τους, όπως ενημέρωσε ο ίδιος (στις 14/10/2014) με δελτίο Τύπου τα τοπικά ΜΜΕ της περιφέρειάς του.

»Γιατί άραγε βρέθηκε εκεί και προς ποια κατεύθυνση πίεσε με την παρουσία του, ενώ ακόμα ήταν ζεστό το σώμα του παιδιού μας;» τόνιζε ο κ. Κατσούλης.

Και επιπλέον προσέθετε:

«Στη συνέχεια, και αφού επιβλήθηκε τελικά η τιμωρία στην ομάδα, προφανώς για να ικανοποιήσει την εκλογική του πελατεία, ο κ. Αυγενάκης έφερε στη Βουλή το θέμα, προωθώντας το αίτημα του Ηρόδοτου για ανάκληση της ποινής στέρησης 15 βαθμών. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό;

»Ενας άνθρωπος είχε δολοφονηθεί στο γήπεδο και ένας πολιτικός ζητούσε να μην τιμωρηθεί η ομάδα που ευθύνεται για τα επεισόδια. Τι μήνυμα περνούσε αυτό στον αθλητικό κόσμο και στην ελληνική κοινωνία; Τον καλώ ακόμα και τώρα να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση δολοφονίας του παιδιού μου».

Ολόκληρη η επιστολή

Με τη σημερινή επιστολή του προς τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού ο κ. Κατσούλης ζητά απαντήσεις σε τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα από τον κ. Αυγενάκη αναφέροντας:

Κε Αυγενάκη,

Με την ιδιότητα σας ως αρμόδιος υφυπουργός Aθλητισμού δηλώσατε ότι είστε κατά της βίας, έτσι με προκαλείτε να σας ρωτήσω τα εξής :

1) Με ποια ιδιότητα συνοδεύσατε τον πρόεδρο και τον γενικό αρχηγό του Ηροδότου στα γραφεία της ΕΠΟ λίγες μέρες μετά τον θάνατο του παιδιού μας; Ηταν η παρέμβασή σας αυτή κατά της βίας;

2) Η επερώτηση σας προς τον αρμόδιο υπουργό σχετικά με την ακύρωση της ποινής αφαίρεσης 15 βαθμών από τον Ηρόδοτο ήταν πράξη κατά της βίας;

3) Με τον συνυποψήφιο σας κο Τζώρτζογλου τον Νοέμβριο του 2015 οργανώσατε δήθεν συνέδριο κατά της βίας, το οποίο τελικά κατέληξε να είναι υπέρ της απαλλαγής του Ηροδότου από κάθε τιμωρία. Είναι αυτό πράξη κατά της βίας;

4) Επειδή σαν παράταξη δηλώνετε ότι θα εμπεδώσετε την ασφάλεια και την τάξη, και όταν δολοφονήθηκε το παιδί μας ήσασταν πάλι κυβέρνηση, είστε τελικά ικανοποιημένοι με τα μέτρα που έλαβε τότε η αστυνομία για να αποτρέψει τη δολοφονία αλλά και να διαλευκάνει την υπόθεση;

10/7/2019

Βασίλης Κατσούλης

Πατέρας του δολοφονηθέντος Κώστα Κατσούλη στο γήπεδο του Ηροδότου την 14/9/2014

«Για ποια εξυγίανση μιλάτε;»

Ανακοίνωση για την ανάθεση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου στον Λ. Αυγενάκη εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Φιλάθλων «Πινέζες» του Εθνικού Πειραιώς (της ομάδας του Κώστα Κατσούλη) όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «ο νέος υφυπουργός αθλητισμού είναι ένας άνθρωπος που για ψηφοθηρικούς λόγους υποστήριξε το σωματείο των δολοφόνων και ζήτησε την μείωση της ποινής για μια δολοφονία που διεπράχθη άνανδρα εντός γηπέδου».

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη διατύπωση τριών ερωτημάτων: «Για ποια λοιπόν εξυγίανση μιλάτε; Με άτομα τέτοιου παρελθόντος θα έρθει η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου; Με τέτοιους ανθρώπους θα προστατευτούν τα δικαιώματα όλων των πραγματικών οπαδών;»

Τα μέλη του συνδέσμου απευθύνονται κλείνοντας με την υπόσχεση προς τον δολοφονημένο Κώστα Κατσούλη: «Όσοι δεν σέβονται τη μνήμη σου, θα μας βρουν απέναντί τους».

* Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της “Εφημερίδας των Συντακτών”