Είχε πρόταση από Ελλάδα ο «αγαπημένος προπονητής του Γκαρσία»

77

Αρκετές φορές το όνομα του Χαβιέ Αγκίρε έπαιξε στον Ελληνικό τύπο, και για τον ΠΑΟΚ που υπήρχε ο συνδετικός κρίκος με τον Πάμπλο Γκαρσία που έχει εξαιρετική άποψη για τις ικανότητες του Μεξικανού, από την κοινή τους θητεία στην Οσασούνα.

Μάλιστα η τελευταία φορά που γράφτηκε το όνομα του ήταν το καλοκαίρι όταν ο «δικέφαλος» έψαχνε προπονητή, πριν καταλήξει στον Ιγκόρ Τούντορ.

Ο κόουτς σε συνέντευξη που έδωσε αποκάλυψε πως είχε πρόταση από Ελλάδα αλλά την απέρριψε λόγω της βαθμολογικής απόστασης που είχε πάρει ο Ολυμπιακός από τον δεύτερο, χωρίς να αποκαλύψει την ομάδα που τον προσέγγισε.

Αναλυτικά:

«Μετά από 12 χρόνια στην Ισπανία δεν ήθελα να επιστρέψω εκεί. Ο χρόνος μου τελείωσε. Υπάρχουν κι άλλες προκλήσεις στη ζωή που πρέπει να κάνεις. Ήθελα κάτι διαφορετικό μετά το πέρασμα μου από την Ιαπωνία.

Είχα προτάσεις από την Ελλάδα όμως τα πράγματα ήταν δύσκολα. Όχι στο οικονομικό κομμάτι, αλλά γιατί η διαφορά του Ολυμπιακού από τους υπόλοιπους είναι μεγάλη. Μετά από 13-14 ματς στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός είχε πάρει διαφορά από τον δεύτερο 12 πόντων! Έτσι είπα όχι», είπε αρχικά ο Αγκίρε.