Εδώλιο για «8» πρότεινε ο εισαγγελέας για το ΟΦΗ-Αιγινιακός

FOOTBALL LEAGUE / ΟΦΗ - ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Νούλης προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πέντε ποδοσφαιρικοί παράγοντες, δύο ποδοσφαιριστές και ένας προπονητής ως κατηγορούμενοι για το στήσιμο του αγώνα ΟΦΗ – Αιγινιακού (6-0) που έγινε στις 12 Νοεμβρίου 2017 για το πρωτάθλημα της Football League.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής “Δίκη στο Open”, στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα και επιτεύχθηκε ακριβές σκορ για στοιχηματικούς λόγους.

Αναφέρεται σε «οικονομική αιμοδοσία» της μίας ομάδας προς την άλλη και σε αθέμιτες ενέργειες, οι οποίες πέτυχαν το σκοπό τους. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της κακουργηματικής αλλοίωσης αποτελεσμάτων και ήδη τους απαγορεύτηκε η είσοδος από τη χώρα.

Στον πειθαρχικό τομέα η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ είχε τιμωρήσει τις δύο ομάδες με την ποινή του υποβιβασμού, αλλά στην Επιτροπή Εφέσεων της Ομοσπονδίας, τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο Αιγινιακός, απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες.