Εθνική Ελπίδων: Παλιοί γνωστοί στον δρόμο της…

Τρεις ομάδες που αντιμετώπισε και στα προκριματικά του Euro 2019 θα βρει στο δρόμο της και πάλι η εθνική ομάδα Ελπίδων, στην αντίστοιχη διοργάνωση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2021.

Πιο συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον τέταρτο όμιλο με αντιπάλους την Κροατία και την Τσεχία και το Σαν Μαρίνο που αντιμετώπισε και στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 2018-19, ενώ οι άλλες τρεις ομάδες είναι οι Σκωτία, Λιθουανία και Σαν Μαρίνο.

τέταρτο όμιλο με αντιπάλους την Κροατία και την Τσεχία και το Σαν Μαρίνο που αντιμετώπισε και στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 2018-19, κληρώθηκε η Eθνική Ελπίδων για τα προκριματικά της αντίστοιχης διοργάνωσης 2020-21. Σκωτία, Λιθουανία και Σαν Μαρίνο οι άλλες τρεις ομάδες του ομίλου.

Οι 53 εθνικές ομάδες χωρίστηκαν σε οκτώ ομίλους των έξι και έναν όμιλο των πέντε. Η Ελλάδα βρισκόταν στο τρίτο από τα έξι γκρουπ δυναμικότητας. Ο κάθε όμιλος αποτελεί ένα μίνι πρωτάθλημα με τις ομάδες να αναμετρώνται σε εντός και εκτός έδρας αγώνες. Στην τελική φάση που θα συνδιοργανώσουν Ουγγαρία και Σλοβενία (έχουν πάρει ήδη το εισιτήριο για την τελική φάση) τον Ιούνιο του 2021, προκρίνονται απευθείας οι πρώτοι των εννιά ομίλων, ενώ οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι θα αγωνιστούν σε play offs για τη μία θέση που θα συμπληρώσει την τελική δωδεκάδα.