Εκδικάστηκε η υπόθεση για το Νέο Ρύσιο!

Έστω και με αρκετή καθυστέρηση, το θέμα με τον ορισμό τιμής εκποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ Άρης στο Νέο Ρύσιο, ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση, φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία του.

Σήμερα λοιπόν στο δικαστικό μέγαρο εκδικάστηκε η υπόθεση κι αυτό αν μη τι άλλο είναι σημαντικό. Απόφαση ωστόσο δεν ανακοινώθηκε, με το δικαστήριο να ζητάει μέχρι την Τρίτη την κατάθεση υπομνημάτων και συμπληρωματικών στοιχείων.

Τι προηγήθηκε;

Σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, στην εκδίκαση της υπόθεσης σήμερα βρέθηκε και εκπρόσωπος του ΙΚΑ, ο οποίος ζήτησε αναβολή, ώστε να λάβει άδεια για να δικάσει. Το δικαστήριο δεν την έδωσε, καθώς δέχθηκε το ΙΚΑ ως διάδικο.

Η πλευρά Σκόρδα μέσω των νομικών της (Παπαδόπουλος-Γεωργιάδης) χαρακτήρισε ως απαραδέκτη την κύρια παρέμβαση του Άρη, ενώ ο νομικός των κίτρινων (Μαστρογιάνννης) τόνισε: «Ορίσαμε εξαρχής τα 501.854 ευρώ ως τιμή εκκίνησης, πλέον θέτουμε την αντικειμενική αξία ως 452.000 ευρώ».

Ως μάρτυρας της πλευράς Σκόρδα, εξετάστηκε ο Νικήτας Ματθαίου: «Πιστεύω ότι η τιμή πρέπει να είναι πάνω από 5.000.000 ευρώ γιατί μιλάμε για 18 στρέμματα. H περιοχή έχει υπεραξία λόγω των εγκαταστάσεων και τη μορφή του. Άλλωστε το Δημόσιο έβαλε δεσμεύσεις άνω των 2.000.000 ευρώ στο προπονητικό κέντρο».

Όσο για το ΙΚΑ; Ο νομικός (Κούβελας) τόνισε ότι η υπηρεσία ορίζει την αξία του ακινήτου στο 1.000.000 ευρώ, ζητώντας να απορριφθούν οι αιτήσεις Άρη και Σκόρδα και να επιδικαστεί η δική του.

Η πλευρά του Άρη προσκόμισε απόφαση εφετείου του 2010 που ορίζει αξία του Νέου Ρυσίου στα 450.000 ευρώ και τελικά το δικαστήριο ζήτησε μέχρι την Τρίτη την κατάθεση υπομνημάτων και συμπληρωματικών στοιχείων.