«Εκπλήσσομαι από την τιμωρία του Ολυμπιακού»

74

Ο γνωστός νομικός Λάκης Σημαιοφορίδης, μίλησε στον ΑΡΕΝΑ FM 89.4 και στην εκπομπή «Full Επίθεση», με αφορμή την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ να τιμωρήσει μόνο με πρόστιμο, κι όχι αφαίρεση βαθμών, τον Ολυμπιακό, για τα επεισόδια των οπαδών του στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Παναχαϊκή στην Πάτρα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το σκεπτικό της απόφασης επιβολής προστίμου στον Ολυμπιακό, κι όχι αφαίρεσης βαθμών:

«Κρατώ τις επιφυλάξεις μου ακόμη γιατί δεν γνωρίζω το σκεπτικό της απόφασης, αλλά νομίζω πως ακόμη και η επιτροπή του Ολυμπιακού αιφνιδιάστηκε από την συγκεκριμένη απόφαση. Ήταν πιθανό να αφαιρεθούν βαθμοί από το κύπελλο, κι όχι από το πρωτάθλημα, αλλά το να τους επιβληθεί μόνο πρόστιμο, ήταν αιφνιδιαστικό και σίγουρα δημιουργεί απορίες, ερωτηματικά τα οποία θα ξεκαθαρίσουν όταν δούμε το σκεπτικό της απόφασης. Θα ενδιαφερθούν κάποιοι επιτέλους να αλλάξουν τους κανονισμούς οι οποίοι φθείρουν το ποδόσφαιρο ; Νομικά δημιουργείται ένα ζήτημα με αυτήν την απόφαση. Εκπλήσσει η απόφαση αυτή γιατί δεν μπορώ να καταλάβω, υπήρξαν ή όχι βιαιοπραγίες ; Μέσα από τα έγγραφα της Αστυνομίας, προφανώς και υπήρξαν, αλλιώς δεν θα υπήρχε και παραπομπή της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Κρατώ επιφυλάξεις πάντως για το σκεπτικό της απόφασης».

Για την διαρροή του Ολυμπιακού, που αναφέρει πως έγινε δεκτός από το δικαστήριο ο ισχυρισμός της ΠΑΕ, πως όλα ξεκίνησαν από προβοκάτορα:

«Αυτόματα εξαλείφονται και τα επεισόδια και η δικογραφία αν αποδειχθεί πως έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Αν έγινε δεκτός αυτός ο ισχυρισμός, παύει να υπάρχει άμεση ευθύνη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Προφανώς και τα επεισόδια δεν είναι υπαιτιότητα του Ολυμπιακού αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν αυτό το πράγμα έχει γίνει δεκτό ως ισχυρισμός, όμως, πλέον δεν θα μπορούμε να ελέγχουμε τίποτε. Θα δημιουργηθεί ένα χάος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά αν δικαιώνεται κάποιος που λέει πως ένας προβοκάτορας φταίει για όλα, τότε πάμε αλλού, ξεφεύγουμε από τα όρια της λογικής. Ο καθένας που είναι κατηγορούμενος μπορεί να προβεί σε ισχυρισμούς που δεν ευσταθούν, για αυτό και κρίνονται από τους δικαστές, αλλά είμαι πραγματικά περίεργος να δω το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης».