«Εμείς ξέρουμε ποιος είναι πρωταθλητής»

42

Με αφορμή τον αγώνα με τον Πλατανιά, ο Λέο Μάτος μίλησε στην κάμερα των καναλιών Novasports. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σχόλιά του για όλα όσα έγιναν στο φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Μου είναι λίγο δύσκολο να μιλήσω πάνω σε αυτό το θέμα. Όλοι ξέρουμε την αλήθεια, όλοι ξέρουμε τι έχει συμβεί πραγματικά. Εμείς ξέρουμε ποιος είναι Πρωταθλητής. Πρωταθλητές είμαστε εμείς.

Έχουμε κάνει τα πάντα για να μπορούμε να λεγόμαστε πρωταθλητές, έχουμε πάρει τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να λεγόμαστε πρωταθλητές. Εάν πάρουμε και τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Πλατανιά, δεν θα μπορεί κανείς να μας πει πως δεν είμαστε πρωταθλητές».

Για το τι έφερε τον ΠΑΟΚ σε αυτή τη θέση: «Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που μας έχουν φέρει σε αυτή τη θέση, να είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Τα πιο σημαντικά είναι ο προπονητής, είναι η νοοτροπία που έχουμε οι ποδοσφαιριστές, τη νοοτροπία του νικητή.

Έχουμε καταφέρει αυτή τη νοοτροπία να τη δείχνουμε και στο γήπεδο, να μπαίνουμε σε αυτό ως νικητές και να βγαίνουμε ως νικητές.  Φυσικά, μεγάλο ρόλο έχουν παίξει και άλλοι παράγοντες, όπως είναι η διοίκηση που έχει παίξει μεγάλο ρόλο στο να βρισκόμαστε τώρα σε αυτή τη θέση, εκτός από την ατομική και ομαδική δουλειά τους καθενός».

Για το τι θα του μείνει από τη φετινή χρονιά: «Αυτό που μου έχει μείνει είναι η απώλεια του πρωταθλήματος. Παρότι η Λίγκα δεν δέχεται πως εμείς είμαστε οι Πρωταθλητές, η αλήθεια είναι πως εμείς είμαστε οι Πρωταθλητές και το έχουμε αποδείξει. Το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς είναι ο τελικός του Κυπέλλου, που θα είναι ο πιο σημαντικός αγώνας της σεζόν και πιστεύω πως θα το κατακτήσουμε, θα τους δείξουμε πως είμαστε και Πρωταθλητές και Κυπελλούχοι. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, γιατί έχουμε ακόμα το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Μετά, θα φανούν όλα από μόνα τους, δεν θα χρειαστεί να πούμε κάτι περισσότερο».

Για την επιθετική προσφορά του ίδιου και του Βιεϊρίνια: «Δεν είχα την τύχη στις προηγούμενες ομάδες μου να έχω έναν συμπαίκτη στο επίπεδο του Βιεϊρίνια, στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα. Είμαστε δύο παίκτες που μας χαρακτηρίζει η επιθετικότητα. Με το που παίρνουμε τη μπάλα, θέλουμε να βγούμε στην επίθεση και έτσι ουσιαστικά ξεκινάει μία αντεπίθεση από την άμυνα».

Για το παιχνίδι με τον Πλατανιά: «Νιώθω πολύ όμορφα που θα επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο. Γι΄ αυτούς παίζουμε, ο κόσμος είναι η δύναμή μας. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να γίνει μία φιέστα, θα μπορούσε να γίνει μία μικρή γιορτή. Εμείς θα περιμένουμε την 12η Μαΐου, την 13η, την 14η, μπορεί και την 15η. Εκεί θα κάνουμε την πραγματική μας γιορτή, όταν θα κατακτήσουμε το Κύπελλο».