Ενημερότητες με… νομοθετική ρύθμιση!

20

Ο κατήφορος του δήθεν επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν έχει προηγούμενο!

Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της Football League δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και δεν μπορούν να βγάλουν δελτία στους παίκτες, που αποκτούν σ΄ αυτή τη μεταγραφική περίοδο, με τις περισσότερες να αδυνατούν να ρυθμίσουν τις οφειλές του για να πάρουν ενημερότητες.

Τη λύση λέγεται πως θα την δώσει η κυβέρνηση, καθώς όπως γράφει σήμερα η Arena Press γίνεται προσπάθεια, έτσι ώστε να πάρουν οι ομάδες προσωρινές ενημερότητες με… νομοθετική ρύθμιση!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με ενέργειες του Γιώργου Ορφανού, έχει δρομολογηθεί προς ψήφιση τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικης Ανάπτυξης. Μ΄ αυτή την τροπολογία θα πάρουν οι ομάδες προσωρινή ενημερότητα για να μπορέσουν να κάνουν μεταγραφές και να βγάλουν δελτία!

Μέχρι στιγμής, από τις 28 ομάδες, που έχουν δικαίωμα συμμετοχές στην Football League, ενημερότητες έχουν μόνο οι 6!

Μοχλό πίεσης αποτελεί και η διοργάνωση του Κυπέλλου, που ξεκινά σε 17-18 μέρες, και οι 22 από τις 28 ομάδες, δεν θα έχουν παίκτες να κατεβάσουν..

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες της Football League πιέζουν ώστε να αρθούν οι περιορισμοί για τις ομάδες, που δεν πήραν άδεια, και να μπορέσουν να κάνουν όσες μεταγραφές θέλουν…

Αν συμβεί κι αυτό, στην πράξη καταργείται η διαδικασία αδειοδότησης…