ΕΠΟ: Ψεύδη από τον Αυγενάκη στη Βουλή

Η ΕΠΟ μετέθεσε την ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης από τις 9/10 στις 23/11 μετά τη ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου που προβλέπει ότι οι εκλογές των ομοσπονδιών μπορούν να διεξαχθούν από 1/11/2020 έως 15/2/2020, ώστε να μην πάει κόντρα στο νόμο και να αποφύγει τυχόν προσφυγές και συγκρούσεις.

Κατά τη διάρκεια τη συζήτησης στην Εκτελεστική Επιτροπή ο εκπρόσωπος των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ είπε ότι θα στηριχτεί η απόφαση της ΕΠΟ ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και όσα είπε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Αρχικά μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γραμμένος που είπε: «Στείλαμε την επιστολή της UEFA στον πρωθυπουργό και στα κόμματα, αλλά παρόλα αυτά ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το χρόνο των εκλογών. Ο κ. Αυγενάκης δεν έλαβε υπόψη τις θέσεις μας. Στη συνάντηση μας δεν μου ανέφερε τίποτα για αλλαγή της ημερομηνίας εκλογών λόγω του covid-19».

Στη συνέχεια μίλησαν κι άλλα μέλη που κατηγόρησαν τον Αυγενάκη:

Διακοφώτης: Ακούστηκαν ανακρίβειες στη Βουλή. Υπάρχουν θέματα στο νόμο που θίγουν και τις εκλογές των Ενώσεων.

Κουπτσίδης: Ειπώθηκαν ανακρίβειες από το κ. Αυγενάκη στη Βουλή. Έμεινα έκπληκτος.

Θωμαϊδης: Αγαπάμε το ποδόσφαιρο περισσότερο από το κ. Αυγενάκη. Ακούστηκαν ασύστολα ψεύδη.

Φούσεκ: Κυριαρχικό δικαίωμα της ΕΠΟ πότε θα κάνει εκλογές. Θα στηρίξουμε την απόφαση που θα πάρετε.

Τέλος ζητήθηκε να γίνει συνάντηση με τις FIFA, UEFA στην Ελβετία για τις υπόλοιπες διατάξεις του νόμου που θίγουν τον ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο.

Στις 9/10 θα γίνει η προγραμματισμένη ΓΣ με μόνο θέμα την εκλογή τακτικών δικαστών για την Επιτροπή Εφέσεων.