ΕΡΤ και ΠΑΟΚ : Τι συμβαίνει με τα τηλεοπτικά

Είναι γνωστό ότι μετά την αλλαγή της κυβέρνησης το θέμα των τηλεοπτικών συμβολαίων (όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και του ΟΦΗ και της Σούπερ Λιγκ 2), έχει παγώσει.

Στη διάρκεια της ημέρας έγινε μια συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον υπό παραίτηση διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Γιάννη Δρόσο, παρόντος του υπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Νωρίτερα υπήρχε δημοσίευμα του dikisports, που ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι θα γίνουν περικοπές 30% στα τηλεοπτικά συμβόλαια, όπερ σημαίνει ότι στον ΠΑΟΚ θα προταθεί συμβόλαιο κάτω των 6 εκατομμυρίων ευρώ (προφανώς μεικτά γιατί το μείωση του 30% στα 7.500.000 ευρώ καθαρά, που συμφώνησε ο ΠΑΟΚ με την ΕΡΤ πριν τις εκλογές, βγάζει 5.300.000 ευρώ καθαρά).

Η αλήθεια είναι ότι από το ρεπορτάζ δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση ήταν γενική και ο πρωθυπουργός δεν μίλησε για νούμερα.

Ο κ. Δρόσος είναι γνωστό ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του, ωστόσο ο πρωθυπουργός του ζήτησε να παραμείνει στο πόστο του μέχρι να οριστεί το νέο δ.σ. της ΕΡΤ, έτσι ώστε να έχει συνέχεια η δημόσια τηλεόραση και να μη μείνει ακέφαλη.

Σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ, η υπόθεση δεν έχει κλείσει. Εκτενές ρεπορτάζ θα υπάρχει στη FORZA του Σαββατοκύριακου.