Ζάϊρο: «Πήρα την απόφαση γρήγορα για Σέριφ»

54

Στην Σέριφ Τιρασπόλ θα συνεχίσει την καριέρα του για τον επόμενο έναν χρόνο, ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ ο Ζάιρο, που παρουσιάστηκε και επίσημα από τον σύλλογο της Μολδαβίας.

Στην πρώτη του συνέντευξη ο Ζάϊρο, εξήγησε τους λόγους της επιλογής του.

Αναλυτικά είπε:

Για την απόφαση του να υπογράψει στην Σέριφ: «Η απόφαση πάρθηκε γρήγορα. Έχω ακούσει πολλά για τον σύλλογο και όλα είναι καλά. Ξέρω την ιστορία του συλλόγου. Ξέρω ότι η ομάδα είναι σχεδόν κάθε χρόνο πρώτη. Θέλω επίσης να είμαι Πρωταθλητής και γι ‘αυτό είμαι εδώ. Πριν από την κίνηση, υπήρχε μόνο ένα ερωτηματικό. Η γυναίκα μου σπουδάζει στην Ελλάδα και δεν ήξερα πώς θα ήταν εφικτό να την αφήσω. Η αλήθεια είναι ότι έχει έναν φίλο στη Μολδαβία και βοήθησε με αυτή την κατάσταση. Μου είπε πολλά καλά πράγματα. Και η γυναίκα μου θέλει να μάθει ρωσικά».

Για το τι γνωρίζει για τη νέα του ομάδα: «Δεν ήξερα πολλά. Στη συνέχεια, όταν εμφανίστηκε η ευκαιρία, άρχισα να ψάχνω για πληροφορίες. Είδα στα βραζιλιάνικα sites για τους συμπατριώτες μου που παίζουν ή έπαιξαν εδώ. Ο Τύπος στη Βραζιλία γράφει πολλά για την Σέριφ, και την συγκρίνει με την Σαχτάρ.

Για το αν είναι έτοιμος αγωνιστικά: «Νομίζω ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Έπαιξα σε φιλικούς αγώνες. Φυσικά, διαφέρουν από τις επίσημες αναμετρήσεις. Είμαι έτοιμος να μπω στο γήπεδο, τώρα ο προπονητής θα αποφασίσει πώς θα γίνει αυτό. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, αυτό είναι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο. Οποιοσδήποτε σύλλογος έχει ανταγωνισμό. Εάν δεν είσαι έτοιμος για αυτό, δεν πρέπει να παίζεις αυτό το υπέροχο παιχνίδι».