«Ηρακλής, η πιο αδικημένη ομάδα»

22

Για την απόφαση της Super League να αλλάξει την ποινή των μη αδειοδοτημένων ομάδων που σώζει τον Παναθηναϊκό από τον υποβιβασμό, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή, Νίκος Βαφειάδης.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για την απόφαση σκάνδαλο με τον Παναθηναϊκό: «Είναι μια αντίδραση όλης της οικογένειας του Ηρακλή. Δεν γίνεται στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο να την πληρώνει μόνο ο Ηρακλής και να τη γλιτώνουν όλοι οι άλλοι. Δεν είναι και η πρώτη φορά. Το ίδιο είχε γίνει το 2011 με το που έπεσε ο Ηρακλής άλλαξε ο νόμος την επόμενη χρονιά, αφού κατάλαβαν ότι με αυτόν τον τρόπο καταστρέφουν ομάδες, με του ανέβηκε ο Ηρακλής στη Σούπερ Λιγκ και κέρδισε την παραμονή αγωνιστικά εισηγήθηκαν ξανά υποβιβασμό σε μια γενική συνέλευση και έριξαν την ομάδα. Μετά από επτά μήνες γινόμαστε μάρτυρες του ίδιου έργου για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε προτετελεσμένου γεγονότος. Είμαι απολύτως βεβαίως ότι θα περάσει ο Παναθηναϊκός θα σωθεί. Μακάρι να με εκπλήξουν.

Δυστυχώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να ζούμε τόσα μεγάλες συγκινήσεις για τα δικαιοδοτικά όργανα και τον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαίρου. Εμείς περιμένουμε την τελεσίδικη απόφαση και τότε θα συγκαλέσουμε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για το ποια θα είναι η στάση μας και οι επόμενες κινήσεις μας. Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, να είστε σίγουρος. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι ο αδικημένος όλης της υπόθεσης είναι ο Ηρακλής. Θα πάμε σε όλους τους φορείς για να πάρουμε αυτά που αξίζουμε. Ας μας εξηγήσουν για πιο λόγο ψήφισαν αυτό που ψήφισαν στον Λεβαδειακό. Οι συγκεκριμένοι κύριοι να μας εξηγήσουν και ο κόσμος καταλαβαίνει γιατί υπάρχουν κάποιες ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το παράδοξο είναι ότι η Κέρκυρα ήταν η μοναδική ομάδα που είχε έννομο συμφέρον. Ο κόσμος καταλαβαίνει και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν παρέστη».

Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου: «Το 2Χ2 δεν μας εξασφαλίζει ακόμα την άνοδο. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας, ο κόσμος να έρθει μαζικά στο γήπεδο και να πετύχουμε άμεσα τον στόχο. Κανείς να μην επαναπαυτεί μέχρι να πάρουμε μαθητικά την άνοδο. Περιμένουμε ο Ηρακλής να επιστρέψει στη φυσική του θέση, αφού τρεις φορές έπεσε εξωαγωνιστικά».