«Ηρακλειδείς, ψηλά το κεφάλι »

Μήνυμα να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στο στρατόπεδο του Ηρακλή έστειλε ο κολυμβητής του Γηραιού, Χρήστος Χαρατάσος, ο οποίος ήταν ο νικητής του διάπλου του Τορωναίου.

Αναλυτικά όσα είπε στο Μετρόπολις και για την ποδοσφαιρική ομάδα:

«Δεν ήταν και τόσο χάλια τα πράγματα. Δεν είχαμε οχτώ μποφόρ, ήταν γύρω στα πέντε μποφόρ. Δεν είναι καθόλου λίγα βέβαια. Ήταν ένας από τους χειρότερους διάπλους τορωναίου. Ευτυχώς που δεν μας σταμάτησαν και καταφέραμε να τερματίσουμε 13 από τους 20 συμμετέχοντες. Ήταν δύσκολα τα πράγματα γιατί το κύμα δεν τελείωνε. Οι συνοδοί μου μου έλεγαν ότι τώρα τελειώνει αλλά δεν τελειώνε ποτέ. Αυτό κούρασε. Πέρα από τις τροφοδοσίες που κρατούσαν ένα με δύο λεπτά κολυμπούσα συνεχόμενα.

Επειδή είμαστε κολυμβητές όλοι όσοι συμμετέχουμε και καθημερινά μπορεί να κολυμπάμε κάποια χιλιόμετρα, περισσότερο ρόλο παίζει το ψυχολογικό κομμάτι, εκεί δέχεσαι πίεση, και όχι το σωματικό. Βλέπεις τη στεριά και δεν έρχεται ποτέ. Λες θέλω να τερματίσω και δυσκολεύεσαι και αυτό είναι επίπονο. Σου έρχονται άσχημα και θετικά πράγματα. Από τη μία σκέφτεσαι να μην μπορέσεις να τερματίσεις και να τελειώσεις εδώ και από την άλλη έρχονται πρόσωπα καια αναμνήσεις που σε βοηθούν να συνεχίσεις».

Ο νεαρός κολυμβητής παράλληλα δεν παρέλειψει να στείλει το δικό του μήνυμα στους ομοϊδεάτες του, τους φίλους του Ηρακλή για όσα βιώνει η ομάδα εδώ και πολύ καιρό.

«Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο της ομάδας είναι να έχει ψηλά το κεφάλι. Να είναι περήφανοι και θα βρεθεί πιστεύω λύση για όλα».