Ηρακλής όπως… Ζιλ Βισέντε!

Μπορεί για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά χρονικά αυτό, το οποίο επιδιώκει μέσω της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ο Ηρακλής να είναι καινοφανές, αλλά είχαμε το πορτογαλικό ποδοσφαιρικό σύστημα να έχει ήδη ανοίξει τον δρόμο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι «κυανόλευκοι» επιχειρούν την αποκατάσταση τους, όσον αφορά στην αδικία, η οποία συνετελέσθη προ οκτώ ετών, μέσω της κατάφωρα άδικης και παράτυπης απόφασης υποβιβασμού του 2011, ενώ οι Πορτογάλοι, από τη δική τους πλευρά, έχουν να επιδείξουν – και μάλιστα εξαιρετικά προσφάτως – περίπτωση απόφασης αποκατάστασης, μετά από παρέλευση 13 ετών!!!

Πρόκειται για την περίπτωση της Ζιλ Βισέντε, η οποία στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2005-2006 είχε εξασφαλίσει σε βαθμολογικό επίπεδο την παραμονή της στην 1η κατηγορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, η ενέργειά της να χρησιμοποιήσει παράτυπα τον Αγκολέζο διεθνή ποδοσφαιριστή Ματέους, οδήγησε το ποδοσφαιρικό σύστημα της Ιβηρικής χώρας να την υποβιβάσει εξωαγωνιστικά στη 2η κατηγορία.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες της ομάδας επιχείρησαν με επιτυχία την προσπάθεια νομικής αποκατάστασης και δικαίωσης της ομάδας τους, με το πορτογαλικό ποδοσφαιρικό σύστημα να κατατάσσει εκ νέου τη Ζιλ Βισέντε στη μεγάλη κατηγορία από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο (2019-2020), ανεξαρτήτως των αγωνιστικών επιδόσεών της στη 2η κατηγορία, τη σεζόν, που πέρασε.

Συνεπώς, το αίτημα του Ημίθεου, μπορεί να είναι καινοφανές για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα, αλλά εδράζεται και σε τεκμηριωμένη «νομολογία», όσον αφορά στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά…