«Η απαγόρευση μεταγραφών στον Άρη και οι πιθανότητες δικαίωσης»

Η έγκριτη νομικός, Πέννυ Κονιτσιώτη, μίλησε στoν ARENA FM 89.4, για την υπόθεση απαγόρευσης μεταγραφών στον Άρη, αλλά και το τις πιθανότητες δικαίωσης της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ, έστω στο θέμα Ντουρμισάι.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Δεν με έχει ξαφνιάσει ιδιαίτερα η τακτική της ΦΙΦΑ, κι αυτό, γιατί δεν μπορεί να αναγνωρίζει τις νομικές οδούς που έχει ακολουθήσει κάθε ΠΑΕ. Από τη στιγμή που η ΠΑΕ Άρης συμμετέχει και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τότε είναι λογικό η ΦΙΦΑ να βλέπει την ίδια ομάδα με αυτήν που ήταν στο παρελθόν. Δεν μπορεί να ξέρει τι έχει γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, κι αν έγινε εκκαθάριση ή έστω είναι σε φάση εκκαθάρισης. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, βλέπω ότι έχει ασχοληθεί πολύ πιο σοβαρά από άλλες ΠΑΕ. Μένει να δούμε τι θα γίνει και στις υπόλοιπες. Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαχειριστούν οι ομάδες τέτοιες υποθέσεις, αλλά και η ΕΠΟ. Η ΦΙΦΑ είναι η κορυφή μιας πυραμίδας, που διανέμει στα μέλη της (ομοσπονδίες χωρών) τις τοπικές δραστηριότητες. Έχει δικαίωμα να έχει επικοινωνία με την κάθε ομάδα όμως. Από ότι καταλαβαίνω, υπήρξαν καταγγελίες από διεθνείς ποδοσφαιριστές και όχι από ομογενείς, γι’ αυτό και ο Άρης αναγκάζεται να ψάξει την υπόθεση, αν θέλει να έχει δικαίωμα μεταγραφών. Όλα αυτά γίνονται, διότι η ΦΙΦΑ άλλαξε το σκεπτικό της και ‘κυνηγάει’ τέτοιες υποθέσεις εδώ και μερικά χρόνια”.

Για το αν ο Άρης μπορεί να ζητήσει αναψηλάφηση της υπόθεσης: “Δεν έχω εικόνα του εγγράφου που είχε δοθεί στον Άρη, ούτε της προθεσμίας που είχε δοθεί στην ΠΑΕ για να χειριστεί την υπόθεση. Δεν γνωρίζω αν είχε το δικαίωμα αυτό και δεν το άσκησε. Δεν έχω εικόνα σε αυτό. Αντιλαμβάνομαι ότι δόθηκε χρόνος στον Άρη και δεν τον εκμεταλλεύτηκε. Αυτό, το αντιλαμβάνομαι καθαρά από την δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα”.

Για την υπόθεση που είχε χειριστεί στον Μακεδονικό: “Το 2011 ένας διεθνής ποδοσφαιριστής είχε προσφύγει στη ΦΙΦΑ για οφειλές της ΠΑΕ Μακεδονικός προς τον ίδιο. Η ομάδα υποβιβάστηκε και καθάρισε στη συνέχεια. Η ΕΠΟ, διαχώρησε το πρόσωπο της νέας ΠΑΕ με την παλιά, όταν έγινε η συγκεκριμένη προσφυγή. Είπε και το σωματείο ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο, πως δεν οφείλει τίποτε και τελικώς δικαιωθήκαμε. Τώρα, ο Άρης είναι διαφορετική υπόθεση”.

Για τον Ντουρμισάι: “Εδώ, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να δικαιωθεί ο Άρης και ο ποδοσφαιριστής θα μπορεί να παίζει στην ομάδα στη συνέχεια της σεζόν”.

Για τον χρόνο που μπορεί να πάρει η υπόθεση: “Είναι πρωτοφανής υπόθεση και δεν ξέρουμε πότε θα φτάσει στο τέλος της. Μένει να δούμε τι θα γίνει και στις υπόλοιπες ΠΑΕ. Είναι αυτονόητο, ότι η ομοσπονδία θα πρέπει να έχει ενδιαφέρον για όλα τα μέλη της”.