“Η εξαγορά ψήφων ξεκίνησε με 3.500 ευρώ και έφτασε τις 7.000”

213

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου, Κωνσταντίνος Μαρίνος, και ο νεοεκλεγείς, Λεωνίδας Μαλιούφας μίλησαν στο “Αθλητικό Μετρόπολις 95,5” για να σχολιάσουν όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα που αφορούν τις εκλογές του νησιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μαρίνου:

Για τη θέση που είχε στις τελευταίες εκλογές: «Δεν ήμουν επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Από τριετίας είχα πει ότι δεν θα διεκδικήσω κάτι άλλο και δεν θα αξιώσω κάτι από το ποδόσφαιρο. Απλά μου είχαν ζητήσει να μετέχω στο ψηφοδέλτιο».

Για την εξαγορά των ψήφων: «Τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν είναι ότι ο υπόδικος για το στήσιμο των αγώνων “Κοριοπολις”, Γιάννης Παπαδόπουλος, δίνει το παρών στην αστυνομία και θα είναι και στη δίκη που θα γίνει. Αυτός είχε εγκατασταθεί σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου και μαζί με μια ομάδα που είναι μέλη της Original άρχισαν να κάνουν επαφές με τα σωματεία. Με το αζημίωτο. Είπαν πολλοί ότι έχουν συμφέροντα. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η εξαγορά ψήφων ξεκίνησε με 3.500 ευρώ, έφτασε τις 7.000 και την τελευταία μέρα κάποια σωματεία πήραν 15.000 ευρώ για να ψηφίσουν την παράταξη του κ. Μαλιούφα».

Για το ποιοι ψήφισαν στις εκλογές: «Ο Λεωνίδας ο Μαλιούφας είναι φίλος μου και τον είχα και στην παράταξη. Ένα σωματείο μας είπε ότι ήταν 12.000 ευρώ και το άλλο είπε ότι ήταν 15.000. Μας ψήφισαν έξι άγνωστοι προς τη Ζάκυνθο άνθρωποι και μας έκριναν στις εκλογές. Δεν έχουν καμία σχέση με τη Ζάκυνθο και τα σωματεία αυτά τα άτομα. Αυτά όλα είναι στα πρακτικά. Για τα ποσά δεν έχω στοιχεία, αλλά έτσι ακούγεται. Πήγαμε και στον αστυνομικό διευθυντή για να καταθέσουμε κάποια προβλήματα που είχαμε. Φοβήθηκαν τα σωματεία για τις δουλειές τους και τις οικογένειές τους».

Για το αν πήγε στη Ζάκυνθο ο Μάλαμας Τεβεκέλης: «Φημολογήθηκε ότι ήρθαν στο νησί ο Μάλαμας Τεβεκέλης και ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ, ο κ. Δέδες. Αν δεν ισχύει ότι ήρθε ο Τεβεκέλης, το παίρνω πίσω. Δεν τον είδα τον άνθρωπο. Ήρθε μια νταλίκα με φόρμες και μπάλες και τα έδινε στις ομάδες. Έβγαλε ο Μαλιούφας ότι είναι κοντά σε συμφωνία με τον ΟΠΑΠ για να επιχορηγηθούν τα σωματεία με 20.000 ευρώ. Δεν ξέρω ποιος πλήρωσε τα ρούχα, ξέρω ότι τα σωματεία πλήρωναν τα μεταφορικά. Δεν το έψαξα. Δεν παραπονιόμαστε για τίποτα».

Η απάντησή του στη δήλωση του Μαλιούφα ότι πρέπει να μάθει να χάνει: «Είχα να γνωρίσω την ήττα 18 χρόνια. Εύχομαι να αντέξει 18 χρόνια και ο Λεωνίδας. Συμμετείχα για να στηρίξω τους ανθρώπους που με στήριξαν. Αυτό που είπα, ακόμα και αν δεν εκλεγόμουν, ήταν ότι θα βοηθήσω όσο μπορώ. Δεν πρέπει να πληρώσουν τη νύφη τα σωματεία. Είναι δύσκολη εποχή. Με στενοχώρησε ότι ψήφισαν επτά σωματεία με άγνωστους στη Ζάκυνθο ανθρώπους. Αν αυτό είναι το “δεν έγινε τίποτα”, τότε τι να πω;».

Τι άλλο τον πείραξε: «Το άλλο ήταν η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ, που δεν παίρνουν καν οι μεγάλες ομάδες. Και με πείραξε και αυτό με την νταλίκα. Όποιος πλένει πιάτα 18 χρόνια, θα σπάσει και κάποια. Όποιος δεν πλένει, δεν θα σπάσει. Δεν απαντάει σε αυτά ο Λεωνίδας. Αν με πείσει, θα ζητήσω συγγνώμη. Το ερώτημά μου δεν απαντήθηκε, οπότε όποιος μας ακούει καταλαβαίνει».

Αναλυτικά η απάντηση του Λεωνίδα Μαλιούφα:

Ο λόγος που πιστεύει ότι γίνεται αυτός ο ντόρος: «Δεν έχω τίποτα με κανέναν εγώ. Δεν μπαίνω στην αντιπαράθεση των μεγάλων ομάδων. Πληρώνω το όνομα που φέρω και το γεγονός ότι ο Κοντονής είναι από τη Ζάκυνθο. Δεν έχω πρόβλημα να μιλήσω με κάποιον. Δεν έχουμε δώσει δικαίωμα σε κάποιον να πει το οτιδήποτε. Δεν είμαι αγενής με κανέναν. Μάλλον πληρώνω το όνομα που φέρω και επειδή είναι η γενέτειρα του υπουργού, γίνεται όλος ο ντόρος. Ό,τι κάναμε ήταν νόμιμο. Πρέπει να ξέρουμε ότι υπάρχει και η ήττα στη ζωή».

Για τη σχέση του με τον Κωνσταντίνο Μαρίνο: «Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν πάντα μαζί και θα συνεχίσουμε. Χρειαζόμαστε τις γνώσεις σας (σ.σ: του Μαρίνου) και θέλουμε να σας τιμήσουμε δημόσια. Έχετε αφήσει μια βαριά παρακαταθήκη».

Για τις καταγγελίες του Μαρίνου: «Δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι που δεν αποδεικνύεται. Θέλω να μας βρει μαζί η επόμενη μέρα. Όλα έχουν γίνει όπως έπρεπε».