Η ΕΠΟ δεν θέλει να γίνει το κύπελλο;

153

Μπορεί η ΕΠΟ να προσέφυγε στο ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) κατά της απόφασης του Σταύρου Κοντονή να διακόψει το κύπελλο ωστόσο η εκδίκαση δεν έγινε σήμερα. 

Αυτό γιατί η ομοσπονδία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ειδική άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών (καθώς είναι και η απεργία των δικηγόρων στην μέση) και έτσι η υπόθεση δεν εκδικάστηκε σήμερα.

Μάλιστα η στάση της ΕΠΟ δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, μιας και όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση του ο Σταύρος Κοντονής, η ομοσπονδία ζήτησε από το ΣτΕ να γίνει η συζήτηση για την υπόθεση στα μέσα Μαΐου και το ερώτημα που ανακύπτει είναι το πότε θα προλάβει να διεξάγει την συνέχεια τις διοργάνωσης, αν τότε δικαιωθεί η προσφυγή της.

Η ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. :

«Την επόμενη Τρίτη 5 Απριλίου θα εκδικαστεί ενώπιον του Σ.τ.Ε η αίτηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) περί ακυρώσεως της απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή για οριστική ματαίωση της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας, ως προληπτικό μέτρο για την καταστολή της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, βάσει των διατάξεων του Νόμου 4326/2015.

Η εκδίκαση αναβλήθηκε λόγω αδυναμίας του νομικού εκπροσώπου της Ε.Π.Ο. να παραστεί, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων και την μη σχετική αδειοδότησή του από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ).

Ο νομικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αιτήθηκε τον κατά το δυνατό συντομότερο επαναπροσδιορισμό της συζήτησης της υπόθεσης.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναμένουν την εκδίκασή της αίτησης από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, με δεδομένο μάλιστα ότι η Ε.Π.Ο. είχε εξ αρχής αιτηθεί την άμεση εισαγωγή της υπόθεσης προς συζήτηση, με βασικό επιχείρημα την προγραμματισμένη λήξη της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας στο τέλος του Απριλίου 2016.

Η Ε.Π.Ο. πρότεινε την αναβολή της συζήτησης για την αμέσως προσεχή δικάσιμο τον Μάιο του 2016».