Η…κυβίστηση του Παναθηναϊκού

28

Ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να ψηφίσει «λευκό» στις εκλογές για την ανάδειξη νέου πρόεδρου της Super League, όμως ένα τηλεφώνημα από τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα (15/4) ανέτρεψε θεαματικά αυτή την πρόθεση και οδήγησε σε μια ιστορική κωλοτούμπα!

Η είδηση του SDNA είναι εξακριβωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει την απόφαση να απέχει διακριτικά από την ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου στην Super League.

Δεν ήταν μία απόφαση παράταιρη με την πολιτική του «τριφυλλιού» το τελευταίο διάστημα, αφού ο Παναθηναϊκός ρίχνει λευκό σε όλες τις ανάλογες ψηφοφορίες τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο.

Οι πράσινοι ήθελαν να πάρουν σαφείς αποστάσεις από όλους και να μην στηρίξουν κάποια «παράταξη», ώστε σε ένα ζήτημα που δεν τους αφορά άμεσα, να μην εναντιωθούν με κανέναν.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός διαβεβαίωναν ότι θα ψηφίσουν λευκό, κάτι που όμως άλλαξε θεαματικά μία μέρα αργότερα.

Ο Παναθηναϊκός μάλιστα ενημέρωσε την Κυριακή τόσο την πλευρά του ΠΑΟΚ όσο και της ΑΕΚ για αυτή την εξέλιξη παίρνοντας αποστάσεις από τη διαδικασία.

Όπως προκύπτει από όσα διημείφθησαν ανάμεσα στους εκπροσώπους των ομάδων της Super League, ένα τηλεφώνημα από πλευράς Ολυμπιακού άλλαξε τα πάντα!

Οι ερυθρόλευκοι που διατηρούν εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο ανοιχτή γραμμή με την διοίκηση του Παναθηναϊκού, ζήτησαν (όπως έπραξαν και με τον Πανιώνιο) να μην στηριχθεί η υποψηφιότητα του Μάκη Γκαγκάτση, αλλά και να αρθεί η απόφαση για «λευκό», αφού όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά «η ψηφοφορία ήταν πολύ οριακή και κάθε ψήφος θα μπορούσε να κάνει την διαφορά».

Από τη στιγμή άλλωστε που ο Παναθηναϊκός διατηρεί πολύ καλές σχέσεις σε υψηλό επίπεδο με την ΑΕΚ, το… σκριν του Ολυμπιακού ήταν αρκετό, ώστε οι πράσινοι να πειστούν και να στηρίξουν τελικά την υποψηφιότητα του Μηνά Λυσσάνδρου.

Είναι δεδομένο ότι τόσο οι πράσινοι, αλλά όσο και η (εδώ και χρόνια παρεξηγημένη με την αλήθεια) ΠΑΕ Ολυμπιακός θα επιχειρήσουν να διαψεύσουν το γεγονός για επικοινωνιακούς λόγους, όμως πρόκειται για μία αναμφισβήτητη πραγματικότητα, που δεν μπορεί να αναιρεθεί από κανέναν, αφού βασίζεται σε εξαιρετικά αξιόπιστες μαρτυρίες.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, πρόκειται για εξαιρετικά λεπτό θέμα, που ήδη έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πλευράς των οπαδών του Παναθηναϊκού, που βλέπουν την ομάδα τους να γίνεται «ουρά» του Ολυμπιακού, να άγεται και να φέρεται με βάση τα «ερυθρόλευκα» θέλω.

Αντιθέτως στις τάξεις του Ολυμπιακού δεν φαίνεται να υπάρχουν ανάλογα ζητήματα ηθικής φύσεως σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση. Εξάλλου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν καταλαβαίνει από ζητήματα ηθικής μπροστά στο συμφέρον της.

Μία βόλτα στα ερυθρόλευκα Μέσα είναι αρκετή για να πείσει του λόγου του αληθές. Η εκλογή του Μηνά Λυσσάνδρου έγινε δεκτή σχεδόν με πανηγυρισμούς, κάτι εξαιρετικά παράδοξο αφού πρόκειται ουσιαστικά για τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ και έναν άνθρωπο με τον οποίοι οι νομικοί (και όχι μόνο) του Ολυμπιακού ήρθαν σε πολλαπλές λεκτικές ρήξεις τα τελευταία χρόνια με αφορμή διάφορες δικαστικές διενέξεις / υποθέσεις, στις οποίες ο νέος πρόεδρος της Super League εκπροσώπησε την Ένωση, έχοντας ως αντίδικο την ομάδα του Πειραιά…

Πηγή: Sdna