«Η Νέα Τούμπα θα δώσει ζωή…»

49

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, μίλησε στην εκπομπή του Arena Fm “Full επίθεση” και αναφέρθηκε στο ζήτημα της Νέας Τούμπας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το συγκεκριμένα έργο θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή και κατ’ επέκταση στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για τη «Νέα Τούμπα»: «Θεώρησα καθήκον μου, ότι πρέπει να καταστήσω καθαρό πως είμαστε υπέρ αυτού του έργου. Είναι ένα έργο πνοής για όλη την περιοχή. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε έτσι. Θα δώσει ζωή σε όλους τους ανθρώπους που θα είναι γύρω του. Δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με οπαδικά και κομματικά κριτήρια, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αναπτυξιακά. Είμαστε μίζεροι όταν θέλουμε να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Έτυχε και υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο αυτήν την στιγμή, μακάρι να υπάρξουν αντίστοιχες συνθήκες και στην δυτική πλευρά της πόλης, και στην ανατολική πλευρά και να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν θέλω να κερδίσω τίποτα για την Νέα Δημοκρατία, εγώ μιλάω καθαρά μόνος μου και ως αθλητικός επιστήμονας. Είναι πράγματα τα οποία πιστεύω.

Τώρα έχουμε τα εργαλεία και το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για να υλοποιηθούν τέτοιου είδους projects. Υπάρχει ένα ειδικό χωρικό σχέδιο το οποίο είναι ένα μοναδικό εργαλείο, που αν το χρησιμοποιήσουμε σωστά, μπορούμε να υλοποιήσουμε τέτοια σχέδια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με ασφάλεια. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις και εφόσον έχουμε τα εργαλεία μπορούμε να το υλοποιήσουμε.

Κανένας αθλητικός σύλλογος, και πόσο μάλλον ο ΠΑΟΚ του σήμερα, θα κάνει κάτι που θα θίξει την ανάπτυξη της πόλης. Το αντίθετο μάλλον, θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την ευρύτερη περιοχή. Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για αυτό, αλλά φαίνεται τι θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ και με πόση ζέση διαχειρίζεται την κατάσταση για την πόλη ο πρόεδρος του ΑΣ. Οποιοσδήποτε και να είναι Δήμαρχος στη συνέχεια, πρέπει να πορευτεί με τον ΠΑΟΚ, να ξεπεράσει τα προβλήματα που θα βρει μπροστά του και να υλοποιήσει το project».