Η Νοτοπούλου μίλησε για ΕΕΑ, Αυγενάκη και… Νέα Τούμπα

ϱ깬ﳟᠴ粠흡򠪵❱�粠󴯠б磻񩪼 ̝㡱筠ԥ�砲9 u㯽󴯵 2018. (EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Στο Metrosport.gr μίλησε η Βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στη ΕΕΑ και το τι έχει κάνει στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, ενώ μίλησε και για την Νέα Τούμπα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά, η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στις καταγγελίες του Ολυμπιακού για πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης, την εισήγηση της ΕΕΑ που πρότεινε υποβιβασμό στις δυο ομάδες, αλλά και την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση:

«Πρόκειται για μια οριακή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σε μια περίοδο μεγάλης έντασης και βίας στους αθλητικούς χώρους, η οποία δίχασε και τραυμάτισε ακόμη περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η τροπολογία που φέρανε είναι μια τροπολογία παρωδία.

Διορθώνουν ένα λάθος με ένα άλλο λάθος. Η τροπολογία αυτή καθιστά κατάφωρη παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου και αλλαγή των κανόνων του πρωταθλήματος εν μέσω διεξαγωγής του. Γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία. Η ΝΔ τα έχει κάνει μπάχαλο και στο χώρο του ποδοσφαίρου».

Στη συνέχεια, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε για τη στάση που κράτησε ο Λευτέρης Αυγενάκης:

«Η παρεμβατική στάση του κ. Αυγενάκη ήταν καθοριστική σε αυτό το κλίμα διχασμού. Η αντικατάσταση μελών της Επιτροπής εν μέσω της διαδικασίας γεννά αμφιβολίες και υποψίες. Ας απαντήσει επιτέλους ο κ. Αυγενάκης. Ήταν δυνατόν να αλλάξει η δομή της ΕΕΑ όταν το πρωτάθλημα βρισκόταν σε εξέλιξη; Ναι ή όχι;

Τι έκανε ο κ. Αυγενάκης από τις 8 Ιουλίου μέχρι σήμερα για να εφαρμόσει το νόμο για την ΕΕΑ;

Ο «Νόμος Βασιλειάδη» (4603/19) ορίζει στις διατάξεις του περί της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) και συγκεκριμένα στο Άρθρο 4 (παρ.2) ότι «τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Α., τακτικά και αναπληρωματικά, διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 32 του Κανονισμού της Βουλής».

Ο κ. Αυγενάκης, προκειμένου να αποφύγει τη δημόσια συζήτηση για τις επιλογές του, επέλεξε να μην εφαρμόσει το ισχύον νομικό πλαίσιο που διασφάλιζε τη διαφάνεια και δεν έθεσε την αλλαγή της σύνθεσής της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Παραπλάνησε την Βουλή δηλώνοντας ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει την θητεία της και στην συνέχεια προχώρησε σε αντικατάσταση των μελών της.

Ποια ήταν η σκοπιμότητα της παράκαμψης του Νόμου; Ποια ήταν η σκοπιμότητα της αντικατάστασης των μελών της ΕΕΑ χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής;

Ας μην γελιόμαστε όμως. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν ενεργεί αυτόνομα. Πίσω από τις αποφάσεις και τους χειρισμούς αυτούς, βρίσκεται το «Επιτελικό Κράτος» του κ. Μητσοτάκη.

Η διαπλοκή της ΝΔ με συμφέροντα Μιντιακά, με συμφέροντα ολιγαρχών και άλλα. Αυτή η διαπλοκή που έφερε την ΝΔ στην εξουσία».

Φυσικά, η κ. Νοτοπούλου δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην κατασκευή της Νέας Τούμπας: 

«Την προηγούμενη τετραετία εργαστήκαμε σκληρά στην κατεύθυνση αυτή. Είχαμε υποσχεθεί στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, στους φιλάθλους της ομάδας και κρατήσαμε την υπόσχεσή μας ότι το έργο αυτό θα προχωρήσει και έτσι έγινε σε ότι μας αφορά. Και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα αν αναλογιστεί κανείς ότι η σύνταξη ενός ειδικού χωρικού σχεδίου είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα.

Να σας θυμίσω, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, είχαν ολοκληρώσει τον απαραίτητο έλεγχο μέσα σε δυο μόλις μήνες.

Η προ έγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου έγινε τον περασμένο Ιούλιο και αποτελεί σταθμό για την κατασκευή του νέου γηπέδου.

Πιστεύουμε σε αυτό το έργο και θέλουμε να το δούμε να ολοκληρώνεται. Πρόκειται για ένα έργο που θα αναζωογονήσει την ευρύτερη περιοχή της Τούμπας αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Εμείς, ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραδώσαμε στην ΝΔ το έργο σε αυτό το στάδιο, για τα επόμενα βήματα και για το αν έχει προχωρήσει το έργο τους τελευταίους 8 μήνες μάλλον θα πρέπει να ρωτήσετε εκείνους».