Η… περίεργη χρονιά του Τζαβέλλα

23

Αν μη τι άλλο ο Γιώργος Τζαβέλλας είναι ένας από τους πιο… πολυσυζητημένους παίκτες του ΠΑΟΚ. Τους λόγους δεν χρειάζεται να τους αναλύσουμε, είναι γνωστοί.

Οι δηλώσεις του έχουν ενδιαφέρον, καθώς πέρα από τα καθιερωμένα, δηλαδή τον απολογισμό της χρονιάς που φεύγει, αναφέρθηκε στην Εθνική Ομάδα, στις αποδοκιμασίες του κόσμου, αλλά και στις προπονήσεις με την Κ20 του Δικεφάλου.

Αναλυτικά: 

Για το πρώτο μισό της σεζόν: «Ήταν μια κακή χρονιά στην Ευρώπη, παρ’ όλο, που έκλεισε ιδανικά με ένα μεγάλο «διπλό» στη Γερμανία. Πλέον πρέπει να αφοσιωθούμε στο πρωτάθλημα, όπου έχουμε τη δυνατότητα να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση. Είμαστε στο θεσμό του κυπέλλου, χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και πιστεύω ότι, στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Για το αν επηρέασε ότι ο ΠΑΟΚ άρχισε νωρίς τις υποχρεώσεις του: «Έπαιξε κι αυτό το ρόλο του, όμως εμείς ήμασταν αυτοί, που φέραμε την ομάδα στην πέμπτη θέση, πέρσι, κι εμείς ήμασταν αυτοί, που είπαμε ότι στη φετινή χρονιά δεν θα υπάρξουν δικαιολογίες».

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου: «Ο κόσμος χειροκροτεί ή αποδοκιμάζει ό,τι βλέπει, οπότε όσο εμείς γινόμαστε καλύτεροι, τόσο ο κόσμος θα χειροκροτεί παραπάνω. Αν δεν βελτιωνόμαστε, ο κόσμος θα αποδοκιμάζει. Εγώ το έχω ζήσει και το έχω νιώσει αυτό κι εύχομαι να μην υπάρχει. Αλλά αν δεν υπάρχει, σημαίνει ότι θα είμαστε πολύ καλοί».

Για τις κακές εμφανίσεις: «Πρώτα απ’ όλα, το ποδόσφαιρο δεν είναι όπως τα τελευταία χρόνια, που είχαμε συνηθίσει να υπάρχουν εύκολα παιχνίδια».

Για το 2015, ως χρονιά: «Ναι ήταν μια πολύ περίεργη χρονιά. Νομίζω ότι μου δίδαξε πάρα πολλά πράγματα, έμαθα και το έχω ξαναπεί ότι έχω αφοσιωθεί, πλέον, στο ποδόσφαιρό μου και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Για την επιστροφή στην Εθνική ομάδα και τις προπονήσεις με την Κ20: «Είμαι, σίγουρα, χαρούμενος γι’ αυτό, όμως το ποδόσφαιρο αλλάζει γρήγορα. Μια καλή εμφάνιση, αν δεν προσέξεις, θα φέρει μια κακή κι όταν έρθει αυτή, τότε υπάρχουν, πάλι, τα ίδια συναισθήματα κι εμφανίζονται τα ίδια προβλήματα. Οπότε, μένω συγκεντρωμένος, θα ξεκουραστώ, όσο μπορώ, αυτές τις μέρες, για να είμαι έτοιμος για τη δύσκολη συνέχεια».

Για το τι θα ήθελε να… ξεχάσει από το 2015: «Θα ήθελα να διώξω, σίγουρα, κάποιους τραυματισμούς, όπως τελευταία, που ατυχήσαμε να χάσουμε τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη κι είναι κρίμα, ειδικά τέτοιες μέρες, για την πορεία και την καριέρα του Δημήτρη. Θα ήθελα να του ευχηθώ «περαστικά» και θα είμαι χαρούμενος, αν παραμείνουμε μακριά από τραυματισμούς».