«Η υπόθεση ξεκινάει από μηδενική βάση»

Για την υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης μίλησε στο Mertopolis 95.5 ο έγκριτος νομικός, Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι βάσει συντάγματος η ΕΕΑ δεν είναι δικαιοδοτικό όργανο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά ρωτήθηκε για το… μπούλινγκ που δέχτηκε μετά την πρόσφατη τοποθέτησή του περί “ανύπαρκτου θέματος” στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης…

«Υπάρχουν διάφοροι φορείς που έχουν τα δικά τους συμφέρονται, αλλά δεν καταλαβαίνω τέτοια πράγματα. Εκείνο που ξεχνάνε είναι να διαβάσουν τους νόμους. Η Ελλάδα είναι χώρα συντεταγμένη και ο νόμος είναι πάντα κάτω από το σύνταγμα. Έχουμε μία επιτροπή που λέει ότι είναι δικαιοδοτικό όργανο. 

Έχουμε μία επιτροπή που ισχυρίζεται ότι είναι δικαιοδοτικό όργανο. Το άρθρο 8 του συντάγματος λέει “δικαστικές επιτροπές” δεν επιτρέπεται να συνταχθούν. Είναι συνταγματικά ανύπαρκτη, ανυπόστατη, διότι το λέει το σύνταγμα. Το άρθρο 26 αναφέρει “η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια, όχι από επιτροπές”. Αν αυτή η επιτροπή είναι δικαιοδοτικό όργανο, είναι ανυπόστατη και η έκθεσή της. Αν δεν είναι, πάλι η απόφασή της δεν είναι δεσμευτική, άρα η υπόθεση ξεκινάει από μηδενική βάση στον αθλητικό δικαστή. Αυτή είναι η ουσία του πράγματος. Μέχρι τώρα ό,τι έγινε, διαγράψτε το, δεν υπάρχει. Η υπόθεση ξεκινάει σήμερα»!

Σχετικά με το ποιος θα το κρίνει αυτό, ανέφερε:
«Ο αθλητικός δικαστής που διαβάζει το σύνταγμα και το ξέρει πολύ καλά. Φαντάζεστε ότι θα το παραβιάσει;»   

Για τον λόγο που Ολυμπιακός έκανε αυτή την προσφυγή:
«Δεν το ξέρω, δεν θέλω να απαντήσω για τον Ολυμπιακό. Δεν θέλω να πω απολύτως τίποτα γιατί η δική μου προϊστορία είναι αντίθετη από τον Ολυμπιακό πάντα».

Ενώ για το αν θα πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ, είπε:
«Αν παίξει τη μπάλα που ξέρει ο ΠΑΟΚ στο δικαστικό “γήπεδο”, να μην ανησυχεί, αλλιώς μπορεί να χάσει κι από ομάδα Γ’ Εθνικής».