Θέλει Εθνική Ελλάδας αλλά…

54

Ο Μάνολο Χιμένεθ σε δηλώσεις του για το Παγκόσμιο Κύπελλο ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα ήθελε να προπονήσει την Εθνική Ελλάδας, ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς η Ελλάδα δεν αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Διαβάστε το συγκεκριμένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του:

Τι να περιμένουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν γρήγορα;

«Περιμένω ότι θα δούμε ωραίο ποδόσφαιρο. Το 1990 ήταν η Δυτική Γερμανία. Και τώρα είναι υποψήφια. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα και πολλές ομάδες μπορεί να το κερδίσουν. Αλλά είναι περίπλοκο για να μπορείς να πεις με σιγουριά ποιος είναι το φαβορί, γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κρίνουν την τελική έκβαση. Ανάμεσα σε αυτούς και η τύχη. Για μένα, βέβαια, η τύχη δεν είναι το πλέον σημαντικό, γιατί πιστεύω ότι, όσο περισσότερο δουλεύεις, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι 100% σίγουρο κι αυτό είναι το μεγαλείο αυτού του αθλήματος».

Ας πούμε ότι σας δινόταν η ευκαιρία να βρεθείτε με μία ομάδα στο Μουντιάλ. Μόνο για ένα μήνα! Ποια διαλέγετε;
«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα την εθνική Ελλάδας, αλλά αυτό δεν γίνεται για δύο λόγους. Πρώτον επειδή δεν μετέχει στο Μουντιάλ και δεύτερον επειδή έχει έναν πολύ καλό προπονητή!

Θέλω να κερδίσει η Ισπανία και θα ήμουν πολύ χαρούμενος να είναι και η Ελλάδα.
Για ένα μήνα, όμως, και μετά να επιστρέψω (σ.σ. το σκέφτεται)… Θα ήθελα την Αγγλία! Γιατί παίζει με πάθος που δεν συναντάς πουθενά αλλού. Κάποιες φορές τούς βγαίνουν τα πράγματα, κάποιες δεν τους βγαίνουν, αλλά το πάθος δεν τους λείπει ποτέ. Μου αρέσει το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που παίζουν οι Άγγλοι. Μου αρέσει το πάθος μέσα στο γήπεδο, αλλά και στις κερκίδες».