«Θέλουμε υγεία και στο Ελληνικό ποδόσφαιορ»

54

Για την κατάσταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε σχέση με το εξωτερικό αλλά και την έναρξη των play offs και τον αγώνα με την ΑΕΚ μίλησε ο Δημήτρης Πέλκας. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο επιθετικός μέσος του ΠΑΟΚ στην κάμερα της Nova:

Για την αναστάτωση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

“Δεν μας αρέσει αυτό που γίνεται. Βλέπουμε τα ξένα πρωταθλήματα, την υγεία που υπάρχει και “απογοητευόμαστε”. Θέλουμε να γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα γιατί παίζουμε εδώ. Θα ήταν ωραίο να ήταν όλα καλά. Από την άλλη προσπαθούμε να μην το σκεφτόμαστε, είναι δουλειά άλλων παραγόντων να κοιτάξουν πώς θα λύσουν τα προβλήματα. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να προπονούμαστε και να είμαστε έτοιμοι για ό,τι μας ζητήσουν”.

Για το αν είναι έτοιμοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ για τα play offs:

“Είμαστε προετοιμασμένοι για να παίξουμε, είμαστε έτοιμοι. Έχει περάσει ένας μήνας χωρίς αγώνες, είναι αρκετός καιρός, αλλά όλες οι ομάδες έχουν το ίδιο πρόβλημα, θα πρέπει γρήγορα να το ξεπεράσουμε αυτό στα πρώτα 15-20 πρώτα λεπτά του αγώνα, να συνηθίσουμε σε ρυθμό αγώνων για να ξεκινήσουμε με νίκη που είναι το πιο σημαντικό”.

Για το τι ΠΑΟΚ θα δούμε μετά τη δουλειά που έγινε και τις επιστροφές παικτών από τραυματισμούς:

“Είχαμε χρόνο να δουλέψουμε στις αδυναμίες μας στα προβλήματα που είδε ο νέος προπονητής. Όλη η ομάδα είναι υγιής τώρα και αυτό είναι σημαντικό. Όλοι είμαστε ετοιμοπόλεμοι κάτι που δεν είχαμε στη σεζόν, γιατί είναι πολλά ματς σε μικρό διάστημα”.

Για το κλειδί μίας πετυχημένης πορείας στα play off:

“Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικά τα πρώτα δύο-τρία ματς που πρέπει να τα κερδίσεις, να μη χάσεις βαθμούς, γιατί λόγω των πολλών αγώνων μετά θα υπάρχει και η κούραση”.

Για το γεγονός ότι τουλάχιστον τα δύο πρώτα εντός έδρας ματς θα είναι χωρίς κόσμο:

“Είναι διαφορετικό συναίσθημα να παίζεις σε μία Τούμπα σαν να κάνεις προπόνηση και διαφορετικό με κόσμο. Πρέπει να το ξεπεράσουμε, γρήγορα να κερδίσουμε 2-3 ματς και στο τέλος πιστεύω, αν χρειαστεί, θα έχουμε και τον κόσμο δίπλα μας”.

Για την ΑΕΚ και το ότι έρχεται με νέο προπονητή:

“Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει διαφορά στον τρόπο που αγωνίζεται η ΑΕΚ. Είναι πολύ πρόσφατη η αλλαγή. Περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε ίδια ΑΕΚ, μία ομάδα σοβαρή και πειθαρχημένη. Πιστεύω τα πάντα κρίνονται από εμάς, είδαμε και στον πρώτο γύρο τι έγινε. Φέτος μπορούσαμε να κερδίσουμε όλα τα ματς αν ήμασταν εμείς καλοί”.

Για το αν αισθάνονται την ευθύνη να κλείσουν με μία επιτυχία της σεζόν:

“Η ευθύνη είναι στο ποδόσφαιρο, υπάρχει υποχρέωση να τελειώσουμε την παρουσία μας στα προκριματικά του Champions League. Κάθε ματς πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά για να μπορέσουμε να τελειώσουμε τη χρονιά καλά”.