Θέλουν κατάργηση της αφαίρεσης βαθμών!

82

Την διαφοροποίηση των τιμωριών, που επιβάλλονται στις ομάδες για επεισόδια που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια των αγώνων επιθυμεί η Super League σε συνεργασία με την ΕΠΟ.

Η διοργανώτρια αρχή και η Ομοσπονδία επιδιώκουν να περιοριστούν οι περιπτώσεις που θα αφαιρούνται βαθμοί για επεισόδια. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Live Sport, η Λίγκα έχει προτείνει να τροποποιηθεί το άρθρο 15 παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κώδικα. Συγκεκριμένα, πρότεινε να εκκενώνονται οι εξέδρες αν οι οπαδοί εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο με προσωρινή διακοπή του αγώνα και «εάν από την είσοδο οπαδών σημειώθηκαν βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάχθηκε η εκκένωση των κερκίδων, τότε επιβάλλεται χρηματική ποινή ως 200.000 ευρώ και η ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία έως και δύο αγωνιστικές».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος υποστήριζε πως «ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά επί τη βάσει οιασδήποτε διάταξης του παρόντος κώδικα κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας. Από την υπαίτια ομάδα, επιπροσθέτως, αφαιρούνται από τη βαθμολογία του πρωταθλήματος τρεις βαθμοί, αν κατά το χρόνο διακοπής το αποτέλεσμα ήταν νικητήριο υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας ή δύο βαθμοί αν κατά τον χρόνο διακοπής το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο ή ένας βαθμός αν κατά τον χρόνο διακοπής το αποτέλεσμα ήταν νικητήριο υπέρ της υπαίτιας ομάδας».

Την ίδια στιγμή, στην ΕΠΟ υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να αφαιρούνται βαθμοί, όταν δεν ολοκληρώνεται ένα ματς.