Θέλουν να ανέβει ένας…

Η Superleague θα πραγματοποιήσει ΔΣ αύριο (Τετάρτη 11/7), όπου και θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο της αναδιάρθρωσης. Οι ομάδες δεν δέχονται τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 12 ομάδες από τη μεθεπόμενη σεζόν, όπως έχει γίνει γνωστό. Ο Γιώργος Βασιλειάδης υπό όρους δέχεται να συζητήσει αυτή την προοπτική, με την προϋπόθεση να υπάρξει και δέσμευση ότι το σχέδιο για πρωτάθλημα με 12 ομάδες θα ισχύσει από τη σεζόν 2020-21.

Το πρωτάθλημα της Superleague της σεζόν 2019-20 θα διεξαχθεί όπως όλα δείχνουν με 14 ομάδες, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η διοργανώτρια αρχή έχει θέσει έναν όρο. Αυτός ο όρος προϋποθέτει υποβιβασμό τριών ομάδων και όχι τεσσάρων από τη Superleague στη Football League.

Αυτό συνεπάγεται με το ότι μόνο μια ομάδα θα ανέβει στα μεγάλα σαλόνια από τη δεύτερη κατηγορία, γεγονός το οποίο αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως από πλευράς των ομάδων της Football League. Στη Superleague, όμως, εκτιμούν πως αυτές μπορούν να καμφθούν από τη στιγμή που τα έσοδά τους θα αυξηθούν σημαντικά εφόσον προχωρήσει το πλάνο Βασιλειάδη.

Τέλος, να αναφερθεί ότι στην πρώτη κατηγορία φαίνεται ότι ο σκοπός είναι η καθιέρωση πρωταθλήματος με 14 ομάδες. Όχι όμως μεταβατική αλλά σαν μόνιμη λύση, αν και η Nova επιθυμεί τις 12 ομάδες.