«θα αποδεχθούν όλοι τη μόνη νόμιμη οδό που είναι τα διοικητικά δικαστήρια»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο γνωστός δικηγόρος Ανδρέας Μαλάτος, και μίλησε για την εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ-Ξάνθη, την προσφυγή των δύο ομάδων κατά του πορίσματος της ΕΕΑ αλλά και το μπέρδεμα των δικηγόρων του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν δικαιούταν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη να προσφύγει για το πόρισμα της ΕΕΑ: «Ο καθένας μπορεί να προσφύγει οποιοσδήποτε κατά μίας απόφασης ενός διοικητικού οργάνου όπως είναι η ΕΕΑ, αντιθέτως δεν μπορεί να προσφύγει σε αθλητικό όργανο. Το να προσφύγεις στα πολιτικά δικαστήρια απαγορεύεται από πλευράς αθλητικού δικαίου αλλά εδώ δεν είναι αθλητικό το όργανο η ΕΕΑ, αναγκαστικά θα προσφύγεις στο πολιτικό δικαστήριο όχι στο αθλητικό. Θα έπρεπε να απαιτήσουν να μην λειτουργεί η ΕΕΑ, από τη στιγμή που δέχονται να παίρνει αποφάσεις για το ποδόσφαιρο η ΕΕΑ, θα αποδεχθούν όλοι τη μόνη νόμιμη οδό που είναι τα διοικητικά δικαστήρια. Η έκθεση της ΕΕΑ πάει στον αθλητικό δικαστή και θα δικάσει από την αρχή, αν θα είναι αποδεκτό το πόρισμα και αν θα πρέπει να επιβληθεί η ποινή ή όχι. Τα γεγονότα που παραθέτει το πόρισμα της ΕΕΑ θα εξεταστούν και θα αξιολογηθούν από τον αθλητικό δικαστή, κατά πόσον συνιστούν πολυϊδιοκτησία ή όχι. Ο αθλητικός δικαστής θα αποφασίσει αν πρέπει να απαλλάξει ή όχι τους καταγγελόμενους».

Για το μπέρδεμα των δύο δικηγόρων του Ολυμπιακού: «Η απόφαση της ΕΕΑ έχει δύο σκέλη. Το ένα σκέλος είναι το πρόστιμο και είναι εκτελεστή πράξη και σίγουρα μπορείς να προσφύγεις στα τακτικά δικαστήρια. Οταν σου επιβάλλει κάποιος ένα πρόστιμο θα πρέπει να το επιβάλλεις στα δικαστήρια του κράτους όχι στον αθλητικού δικαστή».

Πηγή: Metropolis 95.5