“Θα είναι η χρόνια του Μελίσσα στον ΠΑΟΚ»

Στο metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε π ατζέντης Χρήστος Γάτσης ο οποίος μίλησε για τις αλλαγές στο ποδόσφαιρο λόγω κορονοϊού αλλά και για τους Ουαρντα και Μελίσσα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νέα πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο: «Δυστυχώς θα καθυστερήσουμε να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στον παγκόσμιο αθλητισμό. Αυτό δημιουργεί νέες συνθήκες όπως καταλαβαίνετε. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα βρεθεί λύση».

Για τα συμβόλαια των παικτών: «Το ζήτημα είναι αποσαφηνιστεί το ποιο θα είναι το ποσοστό της μείωσης των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όταν θα γίνει αυτό θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ανανεώσεις και μεταγραφές. Οι ομάδες θα πρέπει να πάνε σε μεμονωμένες διαπραγματεύσεις. Δύσκολα θα βρεθεί λύση συνολική.

Υπάρχουν ομάδες που πλήττονται. Αυτές είναι οι ομάδες που έχουν εισιτήρια. Οι ομάδες που δεν έχουν εισιτήρια και στηριζόταν στα τηλεοπτικά φυσικά και πλήττονται αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι μεγάλες ομάδες είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο.

Είναι και μια καλή αφετηρία για να καταλάβουμε ότι πρέπει να ισχύει ο χρυσός κανόνας στον αθλητισμό. Δηλαδή οι ομάδες να έχουν έσοδα ¼ από τα εισιτήρια, ¼ από τα τηλεοπτικά, ¼ χορηγίες και το τελευταίο τέταρτο να είναι από πωλήσεις της ομάδας. Όσο δεν λειτουργεί αυτό το μοντέλο, τότε δεν θα έχουμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο στις ελληνικές ομάδες. Είναι υποχρεωτικό».

Για το αν είναι ρεαλιστικό να γίνει κάτι τέτοιο: «Προφανώς και είναι ρεαλιστικό γιατί οι ομάδες κάποια στιγμή θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Αυτή είναι η λογική. Εάν δεν λειτουργεί οικονομικά μια ΠΑΕ με αυτό το μοντέλο δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε. Υπάρχει μια ασάφεια τι έχουν χάσει οι ομάδες. Δεν είναι τυχαία ότι οι προτάσεις για μείωση έγιναν στην πρώτη εβδομάδα σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους».

Για το αν είναι ευκαιρία να δουν τις υποδομές τους: «Ναι θα το ήθελα αλλά και πάλι για αυτό απαιτείται ένα πλάνο μπάτζετ, στελέχωση με σωστούς ανθρώπους, συνέπεια και μια συνέχεια. Δεν μπορεί ξαφνικά να θέλεις να βγάλεις ποδοσφαιριστές σε δύο χρόνια, απαιτούνται έξι με επτά χρόνια. Θεωρώ ότι χαρακτηριστικό της ελληνικής κουλτούρας είναι να πετύχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μακάρι να στραφούν οι ελληνικές ομάδες εκεί αλλά δεν το βλέπω».

Για το Νίκο Μελίσσα: «Ευελπιστώ να παραμείνει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Είναι παιδί της ακαδημίας του ΠΑΟΚ και έχει όλο το απαραίτητο προφίλ για να πρωταγωνιστήσει. Εκτιμώ ότι η χρονιά αυτή θα είναι η χρονιά του Νίκου. Περιμένουμε ακόμη, δεν έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις».

Για την επίθεση στον Ουάρντα και το μέλλον του: «Δε θα ήθελα να πω πολλά. Ο Αμρ πάντα ό,τι χρειάζεται είμαστε εκεί. Μιλήσαμε, εκτιμώ ότι τώρα είναι όλα είναι ΟΚ. Έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και θα γίνουν συζητήσεις. Τώρα είναι ένα χρονικό διάστημα που δεν γίνονται συζητήσεις. Είναι ένας παίκτης που όλοι γνωρίζουν τα χαρίσματα και τις ικανότητές του».

Για το πότε θα γίνει η επανεκκίνηση της αγοράς: «Θεωρώ ότι το Βέλγιο και η Ολλανδία είναι δύο αγορές που κινούνται και συζητούν για μεταγραφικές κινήσεις. Θεωρώ ότι προς το τέλος Μαΐου θα αρχίσουν να ανακοινώνονται και οι πρώτες κινήσεις».