“Θα κάνουμε πρωταθλητισμό”

18

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης έκανε τον πρώτο απολογισμό για την ομάδα του Αγροτικού Αστέρα μετά και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, που έγινε στη Νάουσα και σχεδόν ένα μήνα, πριν η ομάδα του Ευόσμου, πέσει στη μάχη της Football League.

O προπονητής του Αστέρα μίλησε στην ιστοσελίδα της ομάδας, μιλώντας για την πρόοδό της κι αυτά που περιμένει…

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Διλμπέρη

– Παναγιώτη, η ομάδα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη από τα 3-5 πηγάδια Νάουσας, όπου πραγματοποιήθηκε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της. Η δουλειά που έγινε εκεί θεωρείς ότι επέφερε την απαραίτητη βελτίωση;

“Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές για τη μεγάλη προσπάθεια και προθυμία που επέδειξαν αυτό το διάστημα χωρίς να σημειωθεί κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μετά από τόσες μέρες σκληρής δουλειάς. Επίσης είναι σημαντικό ότι αποφύγαμε οποιοδήποτε σοβαρό τραυματισμό. Είμαστε σαν προπονητικό επιτελείο αρκετά ικανοποιημένοι από αυτό το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας. Η βελτίωση είναι δεδομένη, αλλά ταυτόχρονα όχι απόλυτα εμφανής ακόμα εξαιτίας της κούρασης. Μπήκαν πάντως οι βάσεις για να έχουμε ως Αγροτικός Αστέρας τη δική μας ποδοσφαιρική ταυτότητα”

– Από τι στιγμή που αναχώρησε η ομάδα για τη Νάουσα και μέχρι σήμερα μεσολάβησαν δύο φιλικοί αγώνες. Το 0-0 με την Κ20 του ΠΑΟΚ και η νίκη με σκορ 2-0 σε βάρος του Εορδαϊκού. Από αυτά τα δύο παιχνίδια κατέγραψες κάποιες διαπιστώσεις για τις δυνατότητες της ομάδας που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

“Το αποτέλεσμα δεν είναι το ζητούμενο στα φιλικά παιχνίδια αυτή την εποχή. Προηγούνται συγκεκριμένοι στόχοι που αφορούν την τακτική, καθώς θέλουμε να διαπιστώσουμε κατά πόσο οι ποδοσφαιριστές την έχουν αφομοιώσει και ταυτόχρονα πόση δουλειά χρειάζεται ακόμα για να την αφομοιώσουν καλύτερα. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και θέλουμε να τα προσεγγίσουμε μαζί με τους ποδοσφαιριστές, ώστε να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε βάλει”

– Αν και δεν πρόκειται για επίσημους αγώνες, συνολικά μετρά μέχρι στιγμής ο Αγροτικός Αστέρας δύο νίκες και δύο ισοπαλίες σε τέσσερα φιλικά. Θα μπορούσε όμως να έχει κερδίσει όλες αυτές τις αναμετρήσεις, αφού υπερείχε των αντιπάλων του. Είναι σημαντικό κατά την άποψη σου αυτό το αήττητο σερί ενόψει των επίσημων αγώνων;

“Το αήττητο σερί σε περίοδο προετοιμασίας δεν προσφέρει κανένα άλλο όφελος, εκτός του ότι καλλιεργεί τη νοοτροπία του νικητή που πρέπει να έχουν οι ομάδες – ιδίως σε ένα πρωτάθλημα σαν το φετινό που όποιος θέλει να σωθεί πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό!”

– Την περασμένη Τρίτη ντύθηκε στα “πράσινα” και ο Ερωτόκριτος Νταμαρλής. Πες μας λίγα λόγια για το τι περιμένεις από το νέο απόκτημα της ομάδας;

“Ο Ερωτόκριτος έχει τα συγκεκριμμένα τεχνικοτακτικά στοιχεία που ψάχναμε για τη θέση του αμυντικού χαφ και βέβαια ο χαρακτήρας του, το νεαρό της ηλικίας του, αλλά και οι παρουσίες μου μετρά στη Σούπερ Λιγκ φανερώνουν ότι οι φιλοδοξίες του μπορούν να ταυτιστούν με αυτές του Αγροτικού Αστέρα”

– Με τον Νταμαρλή οι μεταγραφές έφτασαν τις οκτώ. Το μεταγραφικό σου πλάνο προβλέπει και περαιτέρω ενίσχυση;

Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και μαζί με τους αγώνες Κυπέλλου και τους πιθανούς αγώνες μπαράζ απαιτούν ένα μεγάλο ρόστερ. Εμείς ως τεχνικό επιτελείο μαζί με τον πρόεδρο, τον κ. Θεοδωρίδη, ο οποίος σημειωτέων λειτουργεί ως άμεσως συνεργάτης και αρωγός της προσπαθειας μας, έχουμε βάλει στόχο να προωθήσουμε και παιδιά από τις ακαδημίες ως επαγγελματίες. Συνεπώς, θα αποκτηθούν σίγουρα ένας ή δύο ακόμα ποδοσφαιριστές, αλλά θα έχουμε και υπογραφές σε επαγγελματικά συμβόλαια ποδοσφαιριστών που προέρχονται από την ακαδημία – πιθανότατα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων!”