Θα πατάξουν -λένε- τη… βία

Συνεχίζονται οι συσκέψεις για την καταπολέμηση της βίας εν όψει του νέου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί λένε ότι θα πατάξουν τη βία. Ας ελπίσουμε ότι θα προσπαθήσουν να αποδοθεί δικαιοσύνη και στην υπόθεση του Τζήλου ώστε να μην υπάρξει ξανά δολοφονική επίθεση σε διαιτητή!

Για «ανάγκη άμεσης δράσης, άμεσης ανάληψης συγκεκριμένων μέτρων» έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μετά τη (νέα) συνάντηση που είχε την Τρίτη (20/8), αυτή τη φορά με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με αντικείμενο την καταπολέμηση της βίας εν όψει του νέου πρωταθλήματος.

Ο τελευταίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη… «να πατάξουμε όλα αυτά τα φαινόμενα βίας που είδαμε το προηγούμενο διάστημα να εξελίσσονται στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και γύρω από αυτούς».

Στη συνάντηση ήταν ακόμη ο σύμβουλος του υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ, Γιάννης Αναστασάκος, ο Νίκος Πετρόπουλος από την Υποδιεύθυνση αθλητικής βίας και ο αθλητικός (και ποδοσφαιρικός) εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Τα τρία συναρμόδια υπουργεία «στο πλαίσιο του δόγματος της μηδενικής ανοχής και της κυβερνητικής πολιτικής για εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και πάταξης της βίας ως προτεραιότητα, εξέτασαν περαιτέρω τους τρόπους που άμεσα θα βελτιώσουν την κατάσταση στους αθλητικούς χώρους. Με ενεργοποίηση κείμενων διατάξεων, νομοθετικές πρωτοβουλίες και άλλες συντονισμένες δράσεις, ώστε πάρα πολύ σύντομα να υπάρξουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα».

Τσιάρας: «Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση»

«Υπάρχουν ζητήματα τα οποία γνωρίζουμε, που εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα είναι η παθογένεια στο χώρο του αθλητισμού και βεβαίως δημιουργούν πολλά ερωτηματικά σε ένα μεγάλο αριθμό Ελλήνων πολιτών. Είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε σε μια κατεύθυνση αντιμετώπισης όλων αυτών των φαινομένων, τα οποία αφενός μεν δημιουργούν το αίσθημα της ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες, αλλά και από την άλλη πλευρά καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της άμεσης δράσης, της άμεσης ανάληψης συγκεκριμένων μέτρων. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη όλα αυτά τα οποία έχουν πληγώσει και τον ελληνικό αθλητισμό να τα αντιμετωπίσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, δίνοντας ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωώστας Τσιάρας:

«Ανταλλάξαμε απόψεις και πήραμε αποφάσεις ως προς την υλοποίηση διαφόρων μέτρων τα οποία θα αποσκοπούν στην ομαλή διεξαγωγή του έτσι ώστε η ελληνική οικογένεια να μπορεί να απολαμβάνει τα αθλητικά γεγονότα σε ένα περιβάλλον, ασφάλειας» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποστήριξε ότι η βία «είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου μας, αλλά πολύ ψηλά και στην ατζέντα της κυβέρνησης. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι είμαστε αποφασισμένοι τόσο εμείς ως κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας να πατάξουμε όλα αυτά τα φαινόμενα βίας που είδαμε το προηγούμενο διάστημα να εξελίσσονται στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και γύρω από αυτούς».

Και κατέληξε: «Γνωρίζουμε ότι είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα που βεβαίως έχει κοινωνικές διαστάσεις, αλλά κανένα πρόβλημα δεν λύνεται αν δεν το αντιμετωπίσεις. Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε αυτό. Είναι στοίχημα, να καταφέρουμε να επιστρέψουν οι οικογένειες στις κερκίδες, είναι στοίχημα να παραδώσουμε τις κερκίδες στις οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν το ποδόσφαιρο και τα υπόλοιπα αθλήματα. Είναι υπόθεση όλων μας και θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να το πετύχουμε και θα το πετύχουμε».