«Θα τιμωρηθεί για του χρόνου ο ΠΑΟΚ»

Το CAS δικαίωσε τις θέσεις  του ΠΑΟΚ και έστειλε την υπόθεση πίσω στην Επιτροπή Εφέσεων, εκθέτοντας την επιτροπή Αυγενάκη αλλά και την επικοινωνία του Ολυμπιακού που μιλούσε για δεσμευτική εισήγηση.

Στους «ερυθρόλευκους» αναμένουν και πάλι… τιμωρία του Δικεφάλου στην Εφέσεων, με τον Νίκο Γαβαλά να υποστηρίζει πως οι «ασπρόμαυροι» δεν δικαιώθηκαν στο CAS και θα τιμωρηθούν για την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τα όσα ανέφερε με ανάρτηση στα social media

Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση η πολυιδιοκτησία, δέχτηκε μερικώς και τις δύο εφέσεις το CAS. Δεν αθώωσε τον ΠΑΟΚ σε καμία περίπτωση, θέλω να το τονίσω αυτό. Έχει κάνει δεκτή μερικώς την έφεση του Ολυμπιακού, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα μας να βρισκόμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας ενώπιον της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία καλείται να αποφασίσει για τις παραβάσεις. Δεν αθώωσε τον ΠΑΟΚ το CAS, ούτε αλύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που διαπίστωσε την προετοιμασία.

Για τον Βαγγέλη Γραμμένο

Θα ήθελα να γυρίσουμε έναν χρόνο πίσω, όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος προσπάθησε να βάλει στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ την πολυιδιοκτησία. Είχε σηκωθεί αρκετός θόρυβος τότε και τελικά απέσυρε τη σχετική διάταξη ο κύριος Γραμμένος. Μάλιστα είχε πει δημοσίως πως είχε γίνει κατα λάθος και αυτό το αφήνω στην άκρη ως τροφή για σκέψη. Επομένως ποιος έχει πλέον την ευθύνη που η ΕΠΟ δεν έχει νομική βάση για θέματα πολυιδιοκτησίας; Δεν έχει ποινή η ΕΠΟ στο καταστατικό της και αποκλειστικά αρμόδια είναι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Για το αν θα μεταφερθεί η ποινή του ΠΑΟΚ στην επόμενη σεζόν

Στις 3 Αυγούστου πρέπει να δηλωθούν στην UEFA οι ομάδες που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν είναι μεγάλο το διάστημα και δεν νομίζω πως θα έχει κλείσει η υπόθεση της πολυιδιοκτησίας. Άρα η όποια ποινή θα πρέπει να εφαρμοστεί στην επόμενη περίοδο. Αυτή είναι η προσέγγιση μας. Το CAS με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση πέταξε από πάνω του την ευθύνη, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, παραπέμποντας την υπόθεση στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Αυτή είναι η εκτίμηση η δική μας. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ είναι εκείνη που θα αποφασίσει.

Για το οτι ο Ολυμπιακός είναι και επίσημα διάδικος

Δεν είναι θέμα μόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ειναι μια συζήτηση που πρέπει να κάνουμε για τη δικαιοσύνη στη χώρα μας. Ας βγούμε από το κάδρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και ας δούμε πόσες υποθέσεις για να τελεσιδικήσουν πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια. Έχει σημασία πως το διαιτητικό δικαστήριο δέχτηκε πως ο Ολυμπιακός έχει ρόλο στην υπόθεση, πως ο Ολυμπιακός είναι διάδικος. Να θυμίσω πως ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μας βγάλει από την υπόθεση. Ο Ολυμπιακός είναι και με τη σφραγίδα στην υπόθεση ως διάδικος. Γίνεται πολύς λόγος για την επιστροφή των επτά βαθμών. Από τη στιγμή που το CAS επιστρέφει την υπόθεση στον προηγούμενο βαθμό, ήταν αυτονόητο να προκύψει η επιστροφή των βαθμών. Να θυμίσω πως ο ΠΑΟΚ δεν ζήτησε σε κανένα σημείο να γυρίσει η υπόθεση στον προηγούμενο βαθμό, ζητούσε να τον απαλλάξουν, αναφέροντας πως δεν υπήρχε περίπτωση πολυιδιοκτησίας. Ζητούσε να εφαρμοστεί ο κανονισμός της UEFA σε περίπτωση που το CAS αναγνώριζε παράβαση. Τι σημαίνει αυτό; Οτι τιμωρείται η ομάδα με το χαμηλότερο ranking, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ξάνθη.

Για την προσέγγιση του CAS

Έχουμε τη βεβαιότητα με τα στοιχεία που έχουμε πως υπάρχει πολυιδιοκτησία. Έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε πως το CAS διαπίστωσε πως παρά τη δύναμη της να βγάλει απόφαση η ίδια, δεν ήταν κατάλληλο να να εκδώσει τελική και δεσμευτική υπόθεση υπό αυτές τις συνθήκες με σημαντικές συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ενδιαφέρουσα η προσέγγιση του CAS. Αναφέρεται σε σημαντικές συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να μπω στο μυαλό των δικαστών, αλλά ίσως οι ακροατές μπορούν να καταλάβουν τι εννοούν.

Για την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ

Περιμένουμε να αποδειχτεί η πολυιδιοκτησία από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Δεν θέλουμε να κουράσουμε τον κόσμο με λεπτομέρειες. Πλέον μπαίνουμε στα μονοπάτια της νομικής επιστήμης.