Ιάκωβος Αγγελίδης : Τι, πως και γιατί…

59

Από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης είναι το νέο όνομα που μπήκε στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ. Ο Ιάκωβος (ή Τζακ) Αγγελίδης, θα είναι από τις 14 Αυγούστου ο νέος πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ.

Εκτελεστικός διευθυντής, ναι. Γιατί, όμως, και πρόεδρος; Γιατί να αναλάβει την ευθύνη για τα χρέη στο δημόσιο μαζί με τον Ζήση Βρύζα (μέχρι να τελειώσει το θέμα, δεν απεμπλέκεται).

Γιατί να μην είναι απλά εκτελεστικός διευθυντής με διευρυμένες αρμοδιότητες, με τυπικά πρόεδρο τον Βρύζα, που ούτως ή άλλως έχει τα χρέη στην πλάτη του και πρέπει κι αυτός να μπλεχτεί μ΄ αυτά;

Αυτό είναι ένα ερώτημα, που πρέπει να το κρατήσουμε. Θα απαντηθεί κάποια στιγμή!

Πως και γιατί προέκυψε, λοιπόν, ο Ιάκωβος Αγγελίδης;

Κατ΄ αρχήν, η διαδικασία επιλογής του είναι… θολή. Άλλοι λένε ότι επιλέχτηκε μέσα από τα βιογραφικό που έφτασαν μετά την… περίφημη αγγελία. Άλλοι, πως είναι άτομο, που το γνώριζε ο Σαββίδης. Κι αυτή η απορία, θα απαντηθεί αργά ή γρήγορα…

Τι θα κάνει στον ΠΑΟΚ ο Ιάκωβος Αγγελίδης;

Τα πάντα, είναι η απάντηση!

Για την ακρίβεια, θα είναι αυτός που θα έχει την τελική απόφαση για όλα, και θα είναι ο τελευταίος κρίκος πριν κάτι φτάσει στον Σαββίδη.

Θα είναι ένας πρόεδρος, όπως ήταν για παράδειγμα ο Ζαγοράκης. Θα έχει όλες αυτές τις αρμοδιότητες και όλα θα καταλήγουν σ΄ αυτόν.

Πολλοί λένε από το απόγευμα ότι θα είναι ο διάδοχος του Τσιστιακόφ. Ο Αγγελίδης δεν είναι άσχετος με το ποδόσφαιρο και η πενταετής θητεία του στην Μακάμπι Τελ Αβίβ τον “έμπασε” για τα καλά στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Μάλλον δεν έχει και πολλά κοινά μαζί του.

Ο Αγγελίδης δεν θα ασχολείται με την καθημερινότητα της ομάδας, αυτό είναι προφανές.

Στη Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε επιλέξει τον Απρίλιο του 2012 τον Ζόρντι Κρόιφ, ο οποίος νωρίτερα δούλευε στην Κύπρο, του έδωσε τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή και τον άφησε να φτιάξει ομάδα, δίνοντας στον ίδιο αναφορά για τα πάντα.

Στον ΠΑΟΚ όπως όλα δείχνουν, τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή θα τον έχει ο Ζήσης Βρύζας. Αυτό φαίνεται από τα μέχρι τώρα δεδομένα, έστω και στην Τούμπα οι ανατροπές δεν λείπουν.

Είναι ξεκάθαρο ότι ως επιλογή, ο Ιάκωβος Αγγελίδης είναι επιλογή του Σαββίδη. Είναι δική του απόφαση.

Στην Μακάμπι, ο Αγγελίδης ήταν “ο άνθρωπος του ιδιοκτήτη στην ομάδα”. Έτσι τον περιέγραφαν όσοι γνώριζαν την καθημερινότητα της ομάδας. Ήταν ο άνθρωπος του ιδιοκτήτη, του 53χρονου Καναδού, Μίτσελ Γκόλνταρ, ενός από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες του Καναδά, με περιουσία που υπολογίστηκε το 2013 στα 1,9 δισεκατομμύρια δολλάρια.

“Άνθρωπος του ιδιοκτήτη στην ομάδα”. Αυτό ακριβώς, θα είναι και στον ΠΑΟΚ ο Κύπριος δικηγόρος, που δεν είναι τόσο γνωστός στον ποδοσφαιρικό κόσμο της πατρίδας του, καθώς δεν έχει ζήσει πολλά χρόνια στο νησί. Την καριέρα του ως δικηγόρος και ποδοσφαιρικός παράγοντας την κάνει στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ, μετά από αρκετό καιρό, ο Ιβάν Σαββίδης θα έρθει και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Αναμένεται αύριο Παρασκευή για την ακρίβεια ή το αργότερο το Σάββατο και θα ασχοληθεί με κάποια θέματα του ΠΑΟΚ.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να τελειώσει και το θέμα του Αιγινιακού. Ο Βρύζας τα έχει σε όλα με τους ιδιοκτήτες του Αιγινιακού, απομένει το τελικό ΟΚ του Σαββίδη για να γίνουν οι ανακοινώσουν και να προχωρήσει η συνεργασία.

Τις επόμενες μέρες θα έρθει στη Θεσσαλονίκη και ο Αγγελίδης, για τα περαιτέρω. Δεν θα είναι η πρώτη φορά, φυσικά, έχει ήδη έρθει στην Τούμπα και έχει συναντηθεί και με τον Ζήση Βρύζα.

Την ίδια ώρα, η ομάδα προετοιμάζεται στην Ολλανδία. Μ΄ αυτό δεν ασχολούνται και πολοί. Λίγο το ρόστερ, λίγο οι εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη στο διοικητικό επίπεδο, έχουν αφήσει την ομάδα στην… άκρη.