Ινίγο Λόπεθ: «Κάτσαμε να χάσουμε!»

Αποκαλύψεις για την αναμέτρηση που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην Ισπανία για τα στημένα παιχνίδια έκανε ο πρώην κεντρικός αμυντικός και του ΠΑΟΚ, Ινίγο Λόπεθ, ο οποίος θεωρείται ο μεσάζων της οργάνωσης των στημένων αγώνων.

Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία για τα στημένα, ενώ δηλώνει ότι κάθισαν και έχασαν για να βοηθήσουν φίλους τους που χρειαζόντουσταν βαθμούς.

«Είναι κάτι που πάντα υπήρχε στο ποδόσφαιρο. Στα τελευταία παιχνίδια κοιτάζεις το πρόγραμμα  και συζητιέται, γιατί γνωρίζεις τους ανθρώπους. Δεν είναι ότι μαζευόμαστε ή κανονίζουμε να βρεθούμε κάπου. Απλά λέμε: ‘Κοίτα, μην κάνουμε ζημιά ο ένας τον άλλο, για όποιον χρειάζεται τους βαθμούς’. Το πράγμα μένει εκεί και δεν συζητιέται ξανά. Οποιοσδήποτε έχει παίξει ποδόσφαιρο και έχει βρεθεί σε αυτόν τον κόσμο, ξέρει ότι αυτό συνέβαινε από πολύ πριν από εμάς. Αυτό που συμβαίνει είναι, ότι με την υπόθεση των στοιχημάτων, όλα πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις» είπε ο Λόπεθ στην εφημερίδα «El Mundo» και συμπλήρωσε:

«Στα αποδυτήρια ήταν γνωστή η συμφωνία. Ξέρω ότι υπήρξε μια επαφή και συμφωνήθηκε να μην γίνουν… βλακείες. Τελεία και παύλα».

Ο άσος της Λα Κορούνια δήλωσε, πάντως, άγνοια για το αν κάποιοι συμπαίκτες του στην Ουέσκα πόνταραν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ παραδέχθηκε ότι ο ίδιος παίζει στοιχήματα, «αλλά ποτέ ομάδες του πρωταθλήματος μου. Ποντάρω σε αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και σε άλλες διοργανώσεις».