Καλαϊτζίδης:« Ίσως υπάρχει ασυμβίβαστο λόγω συγγένειας»

82

Για τους στόχους του Απόλλωνα Πόντου την ερχόμενη σεζόν αλλά και την πιθανότητα να μην είναι ο αδερφός του, Άλεξ Κάλας, ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας, μίλησε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για τις σκέψεις και τους στόχους για τη νέα σεζόν:

«Το ποδοσφαιρικό παρελθόν των ομάδων, η ιστορία τους, η πίεση από τους φιλάθλους και το όραμα του ιδιοκτήτη προσδιορίζουν τους στόχους των ομάδων. Υπάρχουν πολλές ομάδες τέτοιες στη Φούτμπολ Λιγκ, μόνο το 25% αυτών όμως θα έχουν υψηλούς στόχους λόγω των οικονομικών δυνατοτήτων. Το οικονομικό και το ασφαλές εργασιακό περιβάλλον επηρεάζει τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα. Η αγωνιστική σταθερότητα και το να ξεφύγουν από τα στοιχεία της Φούτμπολ Λιγκ τα τελευταία χρόνια, αυτές οι ομάδες θα διεκδικήσουν τους υψηλούς στόχους».

Για τον Απόλλωνα Πόντου και το καλό ποδόσφαιρο που θέλει να παίζει:

«Εμείς πιστεύουμε πως με οργανωμένο ποδόσφαιρο και πρότυπο μοντέρνο ευρωπαϊκό θα μπορούμε να είμαστε από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Επίσης, οι νεαρότεροι να μπορέσουν να στελεχώσουν τις καλύτερες ομάδες της χώρας. Είναι πολύ ρηχός στόχος για μια ομάδα με υψηλούς στόχους να παίρνει ένα αποτέλεσμα με το ζόρι. Πρέπει να μπορούν οι προπονητές να βρουν τις μεθόδους για να αντιμετωπίσουν τις κλειστές άμυνες της κατηγορίας».

Για την πίεση του πρωταθλητισμού και την χρηματοδότηση από τον αδερφό του Άλεξ Κάλας:

«Δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι ο αδερφός μου βασικός χρηματοδότης. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξέρουμε τι θα γίνει. Είναι άνθρωποι που αγαπάνε το ποδόσφαιρο αυτοί που συμμετείχαν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και θέλουν να συμμετέχουν στο όραμα. Υπάρχει ασυμβίβαστο λόγω συγγένειας εξ αίματος, είναι μόνο αυτό. Η αγάπη του και το ενδιαφέρον για την ομάδα είναι δεδομένα. Θα βοηθήσει την ομάδα, αλλά με έναν τρόπο που δεν θα μας χαρακτηρίσουν παράνομους.

Δεν μπορεί να θέλει κάποιος να επενδύσει και να μην του επιτρέπεται να εμπιστεύεται το οικογενειακό του περιβάλλον. Δεν ξέρω πώς πάρθηκε αυτή η απόφαση, επειδή κάποιοι είναι λαμόγια δεν σημαίνει πως όλοι είναι λαμόγια. Η πίεση που έχουμε είναι δημιουργικό άγχος, για να μπορέσουμε να συμμετέχουμε στην υλοποίηση στόχων. Καθένας μέσα στον Απόλλωνα είναι επαγγελματίας και θα βάλει την ομάδα πάνω από το προσωπικό συμφέρον».

Για την διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Απόλλωνα:

«Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της συμμετοχής μας, μετά ακολούθησε το ποδοσφαιρικό. Θεωρώ σημαντικότερο το να αναδείξουμε γεγονότα για την φυλή μας και για τον ελληνισμό παρά να πάρουμε ένα ή δύο πρωταθλήματα. Θέλουμε να πιέσουμε για να φτάσουμε στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων».