«Καλούς διαιτητές αλλά όχι διαιτησία»

36

Ο Μάκης Κατσαβάκης μίλησε στον αέρα του Αθλητικού Metropolis και αναφέρθηκε στην παρουσία ξένων διαιτητών στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και παράλληλα τόνισε πως η χώρα μας διαθέτει καλούς διαιτητές αλλά όχι…διαιτησία.

Διαβάστε όσα είπε  ο έμπειρος προπονητής:

Για το παιχνίδι του Πανσερραϊκού με τον Ολυμπιακό το 1975 το οποίο έγινε με ξένο διαιτητή: Ο διαιτητής λεγόταν Μποτρό και θυμάμαι ήταν ένας αρχοντικός τύπος. Ήταν ο άρχοντας του γηπέδου και όλοι τον σεβόμασταν. Είναι σημαντικό και σαν παίκτης αλλά και σαν προπονητής να νοιώθεις ότι υπάρχει ισονομία στο παιχνίδι.

Για την παρουσία ξένων διαιτητών στο Ελληνικό ποδόσφαιρο: Δεν πιστεύω πως είναι το πιο σωστό να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές γιατί η αλήθεια είναι πως έχουμε καλούς Έλληνες διαιτητές. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε διαιτησία. Οι διαιτητές μας αν δεν προσκυνήσουν κάπου δεν έχουν μέλλον. Η Ελληνική διαιτησία στο μεγαλύτερό της ποσοστό ελέγχεται. Θα μπορούσε ένας διαιτητής κοινής αποδοχής να διαιτητεύσει τον τελικό. Δυστυχώς όμως πάμε από το κακό στο χειρότερο.

Για το αν έχει πιάσει πάτο η Ελληνική διαιτησία: Δυστυχώς έτσι είναι, έχουμε πιάσει πάτο και μάλλον μπορεί να έχει και πιο κάτω. Έχουμε καλούς διαιτητές, αλλά θα πρέπει να γίνει μία σωστή διαχείριση. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα έπρεπε να συμφωνήσουν σε μία λίστα διαιτητών κοινής αποδοχής και από αυτή τη λίστα να επιλεχτεί ο διαιτητής του τελικού. Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία και ένα απαράδεκτο κατεστημένο που μεγαλώνει συνεχώς.

Για ποιόν λόγο υπήρχαν παλιότερα ξένοι διαιτητές στο Ελληνικό ποδόσφαιρο: Τότε γινόταν αυτό που γίνεται και τώρα. Είχαμε και τότε πολύ καλούς διαιτητής, όμως δεν τους αφήναμε να σφυρίξουν. Υπήρχε και τότε έντονη αμφισβήτηση. Οι διαιτητές επηρεάζονταν και τότε από τους παράγοντες και την ανοχή της πολιτείας.

Για το αν επηρεάζονταν και οι ξένοι διαιτητές: Δυστυχώς το μικρόβιο μεταγγιζόταν και σ’ αυτούς. Υπήρχε διάθεση επηρεασμού και των ξένων διαιτητών.