«Καλύτερος ο φετινός ΠΑΟΚ»

Ο Κώστας Σταφυλίδης μπορεί να βρίσκεται μακριά τα τελευταία χρόνια αλλά παρακολουθεί από κοντά την ομάδα που τον ανέδειξε. Ο πρώην μπακ του ΠΑΟΚ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χαρακτήρισε καλύτερη τη φετινή ομάδα από την περσινή.

«Μου αρέσει η ομάδα, βλέπεις αυτοματισμούς, τα παιδιά παλεύουν, τρέχουν περισσότερο και αυτό είναι πολύ θετικό. Αν και δεν είμαι ο πιο ειδικός νομίζω ότι είναι καλύτερος από πέρσι. Δεν είναι θέμα η ποιότητα του ρόστερ, είναι να παλεύεις μέσα στο γήπεδο, να τα δίνεις όλα και από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα έρχονται. Υπάρχουν και κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, αλλά όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Το θέμα είναι να μη γίνονται συνέχεια και πιστεύω πως στον φετινό ΠΑΟΚ δεν θα γίνονται», είπε μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis».

Ο ίδια διανύει πολύ καλύτερη περίοδο στη ζωή του, καθώς και χρόνο συμμετοχής έχει στη Φούλαμ σε αντίθεση με τη Λεβερκούζεν και στην Εθνική ομάδα κλήθηκε προσφάτως από τον Ρανιέρι. «Η κλήση από μόνη της σε ανεβάζει πολύ ψυχολογικά. Η αλήθεια είναι πως δεν το σκεφτόμουν πολύ. Εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου και αν ο προπονητής κρίνει ότι μπορώ να βοηθήσω είναι στο χέρι του να με καλέσει, όπως και το έκανε», σχολίασε ο Σταφυλίδης.

Για την παρουσία του στη Φούλαμ και τη ζωή στην Αγγλία, είπε: «Μέχρι στιγμής πάω καλά. Η ομάδα βέβαια δεν είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, αν και τελευταία κάναμε κάποιες νίκες. Με τον καιρό πιστεύω θα βρούμε τα πατήματά μας. Εδώ οι άνθρωποι είναι πιο φιλόξενοι απ’ ό,τι στη Γερμανία. Το καλό είναι ότι εξωγηπεδικά η ζωή στην Αγγλία είναι πολύ πιο όμορφη και αυτό είναι σημαντικό για έναν παίκτη».