Καραδήμος: “Δεν προστατεύθηκε και δεν στηρίχθηκε o Mπερμπάτοφ”

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Λουκάς Καραδήμος μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 για τον Μπερμπάτοφ, αλλά και τις θλάσεις που βασανίζουν τον “Δικέφαλο του Βορρά”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουκά Καραδήμο:

Για την Καλλιθέα και το μικρό μπάτζετ της ομάδας: «Δεν ήταν πολύ δύσκολο. Την ομάδα εγώ την έχω χτίσει. Δεν ήταν δύσκολη η μετάβαση. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε αυτό πρέπει να κάνουμε. Έχουν φλόγα και φιλοδοξία τα παιδιά. Εγώ σαν τεχνικός διευθυντής καθόμουνα στον πάγκο, αλλά σαν προπονητής έχω περισσότερο άγχος».

Για το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχει υπομονή: «Έχουν γίνει πολλά το καλοκαίρι. Ήρθαν πολλά παιδιά, καινούριος προπονητής. Είναι δύσκολο να σηκώσουν το βάρος του πρωταθλητισμού. Θεωρώ ότι μπορεί να βγει κάτι θετικό για του χρόνου, αν πλαισιωθούν με καλούς ποδοσφαιριστές. Πρέπει να υπάρχει υπομονή και να μην τα μηδενίσουμε όλα. Μπορεί να βγει κάτι θετικό από τη φετινή κατάσταση».

Για τους στόχους: «Αυτή η κατάσταση πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε κάπως έτσι. Ήρθαν παιδιά που είναι αξιόλογα και παίρνουν εμπειρίες. Πρέπει να κάνουν περισσότερη διαφορά οι ξένοι. Μην τα βλέπουμε όλα στραβά. Καταλαβαίνω ότι και ο κόσμος ήθελε να πρωταγωνιστήσει η ομάδα. Ο στόχος του κυπέλλου είναι εφικτός και μπορεί να επιτευχθεί. Αλλά υπάρχουν προβλήματα, όπως είναι οι πολλές θλάσεις».

Για το πλάνο με πιο νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Δεν μπορούσε να στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό. Θα μπορούσε να γίνει με πινελιές. Να έρθουν παιδιά ταλαντούχα αλλά να πλαισιωθούν με έμπειρους ξένους και Έλληνες. Είναι δύσκολο τα παιδιά να αντέξουν το βάρος. Ο Τσίμιροτ και ο Ροντρίγκες, ειδικά, έχουν μεταπωλητική αξία. Δείχνουν πολύ καλά χαρακτηριστικά και είναι ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να προσφέρουν κάτι στον σύλλογο. Είναι επενδυτικές μεταγραφές».

Για τον Μπερμπάτοφ: «Δεν στηρίχθηκε και δεν ξέρω για ποιο λόγο. Έχω ένσταση. Δεν προστατεύθηκε και δεν στηρίχθηκε για το όνομά του. Και καλός να μην είναι πρέπει να παίζει. Δεν μπορεί να απομυθοποιήσουμε τον Μπερμπάτοφ. Εκεί το έχασε κάπου ο Άρνεσεν με τον Τούντορ. Δεν μπορεί να παίζει Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μονακό και μετά να μην παίζει στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να βρει ρυθμό με 10-15 λεπτά σε κάθε αγώνα. Γεμίζει ανασφάλεια και το δείχνει αυτό. Έμπαινε μέσα στο γήπεδο και προσπαθούσε να δείξει κάτι ο Μπερμπάτοφ. Δεν προστατεύθηκε το κεφάλαιο του Μπερμπάτοφ. Είναι και θέμα της διοίκησης. Γι’ αυτό πρέπει και ο τεχνικός διευθυντής να έχει και έναν πιο σύνθετο ρόλο. Δεν γίνεται να παίζει δεκάλεπτα και μετά τρία 90λεπτα συνεχόμενα. Είναι αντίθετα πράγματα. Μπορεί να μην έκανε προετοιμασία, αλλά πρέπει να βρει ρυθμό παίζοντας».

Για τις πολλές θλάσεις: «Είναι πολύ παράξενο πραγματικά. Λένε για το αθλητικό κέντρο, αλλά δεν νομίζω να έχει σχέση. Δεν κάνει προπόνηση σε τσιμέντο. Είναι πολλοί παράγοντες. Το δικό μας το γήπεδο είναι για moto cross. Είναι μεγάλος ο αριθμός των θλάσεων και θα αυξηθεί έτσι όπως πάει. Είναι πολλά. Η ζωή, η προπόνηση, η φυσική κατάσταση. Χίλιες φορές να χάσει μια προπόνηση ένας ποδοσφαιριστής παρά να χάσει ένα μήνα».

Για το αν του έγινε πρόταση από τον ΠΑΟΚ: «Πολύ επιδερμικά. Όχι κάτι επίσημο».