Κασναφέρης για Λουτσέσκου

1147

Ο τιμ μάνατζερ του Απόλλωνα Σμύρνης, Γιώργος Κασναφέρης μίλησε για το χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και αναφέρθηκε και στον Ράζβαν Λουτσέσκου, με τον οποίο δούλεψε στην Ξάνθη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Μετρόπολις :

Για το χθεσινό παιχνίδι: «Ήμασταν σε καλή κατάσταση. Στα πρώτα 35 λεπτά παίζαμε πολύ καλά, τα παιδιά είχαν δύναμη, πάθος και ψυχή, πίεζαν ψηλά τον ΠΑΟΚ και δημιουργούσαν προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο. Δυστυχώς, η κόκκινη κάρτα μας ανέτρεψε τα σχέδια και μας περιόρισε σε παθητικό ρόλο. Είμαστε, όμως, ικανοποιημένοι από την εμφάνιση της ομάδας».

Για τον Ράζβαν Λουτσέσκου: «Είμαστε φίλοι, συνεργαστήκαμε τρία χρόνια στην Ξάνθη. Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να γνωρίσω στο ποδόσφαιρο. Του έχω τεράστια εμπιστοσύνη και σαν προπονητή και σαν άνθρωπο και μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις και κρίσεις. Σίγουρα θέλει χρόνο και ηρεμία γιατί ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως βρίσκεται υπό καθεστώς πίεσης αυτή τη στιγμή».

Για το αν μπορεί ο Λουτσέσκου να σηκώσει το βάρος του ΠΑΟΚ: «Όποιον άνθρωπο βάλεις πάνω στο ηλεκτρικό θα καεί. Είναι πολύ καλός προπονητής, πρέπει να του δοθεί ο χρόνος να δουλέψει. Μέσα σε έναν μήνα κανενός προπονητή το έργο δεν φαίνεται. Όλοι οι προπονητές θέλουν πίστωση χρόνου. Είναι άδικο να τον κρίνουμε τώρα. Αν στηριχθεί πραγματικά σε λίγο θα είναι όλοι ευχαριστημένοι με την μπάλα που θα παίζει ο ΠΑΟΚ».

Για τη δήλωση του Λουτσέσκου περί έλλειψης αυτοπεποίθησης της ομάδας: «Αυτό είναι θέμα ποδοσφαιριστών. Δε νομίζω ότι αμφισβητείται η ποιότητά τους, ούτε χρειάζεται μετά το 35’ προπονητής για να νικήσει τον Απόλλωνα των δέκα παικτών. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να στοχοποιείς τον κάθε Λουτσέσκου. Από ότι φαίνεται, υπάρχει ένα σύνθετο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ. Φεύγουν προπονητές και το πρόβλημα παραμένει. Κάθε χρόνο ξεκινά με ένα όνειρο, το οποίο στην πορεία χάνεται. Ούτε τα μεγάλα συμβόλαια, ούτε τα μεγάλα ονόματα παίζουν μπάλα. Πρέπει να δοθεί χρόνος να μάθει και αυτός χαρακτήρες, συμπεριφορές, το πόσο μπορούν κάποιοι να αντέξουν την πίεση. Δε σημαίνει ότι ένας καλός ποδοσφαιριστής στη Σλοβενία ή στη Σλοβακία μπορεί να αντέξει στον ΠΑΟΚ. Αντίστοιχα θέματα έχουμε κι εμείς στον Απόλλωνα. Ο Λουτσέσκου είναι ένας προπονητής που έχει τα guts να δουλέψει σε μια μεγάλη ομάδα και να τη βελτιώσει».