«Κατάπτυστες οι επιθέσεις στους διαιτητές»

Στο σεμινάριο που διοργανώθηκε για τους διαιτητές και τους βοηθούς μίλησε ο Βαγγέλης Γραμμένος ο οποίος τόνισε την συμπαράσταση του στους διαιτητές, τους ζήτησε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ενώ τέλος χαρακτήρισε «κατάπτυστες» τις επιθέσεις που τους γίνονται.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πρόεδρε και μέλη της ΚΕΔ, αγαπητοί Διαιτητές και Βοηθοί Διαιτητές, καταρχάς να σας ευχηθώ Καλή και δημιουργική Χρονιά. Βρίσκομαι κοντά σας για δύο λόγους:

Πρώτον, για να τιμήσω κι εγώ όσους απολαμβάνουν την ξεχωριστή διάκριση να εκπροσωπούν τη χώρα μας στα διεθνή γήπεδα. Τους συγχαίρω για την επιλογή, τους εύχομαι επιτυχείς διαιτησίες και να απολαύσουν αυτή τη μοναδική διεθνή ποδοσφαιρική εμπειρία. Δεύτερον, για να δηλώσω σε όλους σας, για μια ακόμα φορά, την απόλυτη στήριξη της Ε.Π.Ο. προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, το πρόσωπό του καθενός σας, και την αποστολή που εκπληρώνετε κάθε εβδομάδα, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες,

Δυστυχώς, και πάντως όχι με επιλογή της Ε.Π.Ο. ή της Κ.Ε.Δ., η διαιτησία παραμένει στο επίκεντρο της δημοσιότητας, εξακολουθεί να αποτελεί σύνηθες άλλοθι για αγωνιστικές αποτυχίες και αυτό δυσκολεύει πολύ την προσπάθεια της ομοσπονδίας και των διεθνών συνομοσπονδιών να εκτονωθεί ένα κλίμα που τεχνηέντως έχει δημιουργηθεί εις βάρος όλων. Προφανώς και όλα τα απαράδεκτα συμβάντα των τελευταίων 13 μηνών είναι κατάπτυστα και καταδικαστέα. Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή και μέσα από τις δικές μας ενέργειες, οι αρμόδιες Αρχές να δώσουν απάντηση στο ερώτημα “ποιοι και γιατί”. Το ποδόσφαιρο, ενωμένο, έδωσε ήδη τη δική του απάντηση κι έτσι θα συνεχίσει να πράττει.

Θέλω όμως να τονίσω ότι όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σας αποπροσανατολίζουν από τη δική σας υποχρέωση να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη, να βελτιωθεί η απόδοσή σας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, να συνεχίσετε την προσπάθεια εκπαίδευσης και επιμόρφωσής σας στα διεθνή πρότυπα, να αποκτήσετε ακόμα πιο γρήγορα την απαιτούμενη εξοικείωση με το σύστημα VAR, το οποίο υιοθετήθηκε προκειμένου να αποτελέσει δικό σας εργαλείο για τη βελτίωση της απόδοσής και της ποιότητας των υποδείξεών σας.

Και στο πλαίσιο αυτό, σας καλώ να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Συγχαίρω τις και τους διεθνείς Διαιτητές και Βοηθούς Διαιτητές για την επιλογή, σας εύχομαι υγεία και επιτυχείς διαιτησίες».