Κατάσχεση για χρήματα από τον Δήμο στην Βέροια

56

Σε συντηρητική κατάσχεση κατά της ΠΑΕ Βέροια προβαίνει ο Δήμος, μετά από δικαστική απόφαση.

Σοβαρούς μπελάδες αντιμετωπίζει η Βέροια, καθώς ο Δήμος της πόλης κινήθηκε δικαστικά για να διασφαλίσει το 300.000 ευρώ, από χρήματα που έχει λαμβάνειν εδώ και χρόνια από την ΠΑΕ.

Πρόκειται για ποσοστά εισιτηρίων και διαφημίσεων, όπως επίσης και ενοικίων, όπως συμφωνήθηκε, 15.000 ευρώ ετησίως, με την παραχώρηση του Δημοτικού σταδίου στην ΠΑΕ.

Οι οφειλές αυτές χρονολογούνται από την εποχή Αρβανιτίδη, ενώ χρέη δημιουργήθηκαν και επί των ημερών του Καρυπίδη.

Συντηρητική κατάσχεση του συγκεκριμένου ποσού πρόκειται να γίνει από το υπολειπόμενο χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ που έχει να εισπράξει η ΠΑΕ από τη NOVA.

Βέβαια, στην ομάδα της Ημαθίας ισχυρίζονται ότι το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ εκχωρήθηκε για την αποπληρωμή υποχρεώσεων σε ποδοσφαιριστές της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, αλλά ο νόμος προβλέπει πως σε μια συντηρητική κατάσχεση, προηγούνται οι οφειλές προς το δημόσιο και μετέπειτα σε εργαζόμενους, όπως είναι οι ποδοσφαιριστές.

Στον Δήμο Βέροιας λένε πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή, καθώς αν δεν εισπραχθούν τα χρήματα, τότε θα αποδοθούν στις εκάστοτε διοικήσεις του ΚΑΠΑ.

Από την ΠΑΕ Βέροια ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού αυτά τα χρόνια έγιναν κάποια έργα στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, τα οποία πρέπει να συνυπολογιστούν και γι’ αυτό απαντούν δικαστικά με ανακοπή, ώστε να κερδίσει χρόνο και να εισπράξουν τα χρήματα οι δικαιούχοι εργαζόμενοι.

Πάντως, εάν δρομολογηθεί αυτή η εξέλιξη και κατασχεθούν χρήματα από το υπόλοιπο της επιχορήγησης της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου από τη NOVA, τότε το πρόβλημα στην ΠΑΕ Βέροια θα είναι σοβαρό, σε βαθμό που δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της στην επερχόμενη αγωνιστική περίοδο, όσο κι αν είναι «συμπιεσμένος» ο προϋπολογισμός.

πηγή: 24oresimathia.gr