«Καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί»

22

Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την προετοιμασία του Ηρακλή στο Καρπενήσι, τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την έλευση του Σπύρου Παπαθανασάκη και το στόχο του Ηρακλή στο νέο πρωτάθλημα.

Αναλυτικότερα ο παίκτης του Ηρακλή είπε:

Για την απόφασή του να περιμένει το καλοκαίρι τις εξελίξεις στον Ηρακλή: «Όταν τελείωσε το δύσκολο πρωτάθλημα που προηγήθηκε πήραμε την απόφαση με κάποια ακόμη παιδιά να εμπιστευτούμε συγκεκριμένα άτομα, να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε τις εξελίξεις. Όταν παίρνεις μία απόφαση παίρνεις την ευθύνη της επιλογής. Τελικά όλα πήγαν καλά και λύση δόθηκε».

Για τον φετινό στόχο: «Ο Ηρακλής είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί, βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τα αγκάθια, όπως είναι ο περιορισμός στις μεταγραφές και πολλές φορές αυτές οι καταστάσεις προσδιορίζουν στόχους. Δεν το λέω ως δικαιολογία, εμείς ελπίζουμε να τα καταφέρουμε γιατί είμαστε καταδικασμένοι για αυτό. Βάσει ιστορίας, δυναμικής, κόσμου. Το σίγουρο είναι ότι ξέρουμε τι θέλουμε, είναι η δεύτερη χρονιά μας και είμαστε υποχρεωμένοι να το μεταφέρουμε και στους νέους».

Για την έλευση ποιοτικών ποδοσφαιριστών με εμπειρία από Σούπερ Λιγκ: «Οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν είναι πολύ καλοί, έμπειροι, με παραστάσεις. Θα δώσουν όραμα στον κόσμο και χωρίς να φαίνεται ότι τους κρίνω εγώ πρόκειται για εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν πολύ».

Για το γεγονός ότι φέτος προβιβάζονται λιγότερες ομάδες: «Δεν με ανησυχεί καθόλου. Κοιτάξτε να δείτε. Οι πιθανότητες μειώνονται για όλες τις ομάδες από τον μικρότερο αριθμό που ανεβαίνουν, αλλά εμείς θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε το στόχο. Ο βόρειος όμιλος πιστεύω ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικός και δύσκολος, με πιο ισχυρές ομάδες, αγωνιστικά και οικονομικά. Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα. Πέρυσι όπως θυμόμαστε όλοι ο Ολυμπιακός Βόλου τερμάτισε πρώτος και με διαφορά στον όμιλό του, είχε βαθμολογικό πλεονέκτημα σημαντικό στα πλέι οφ και όμως στη διαδικασία αυτή απέτυχε. Θέλω να τονίσω κάτι όσον αφορά τη χρονιά που μας πέρασε. Σαφώς και ήταν αποτυχημένη, αλλά έτσι όπως πορευτήκαμε, με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε θεωρώ ότι εκεί που φτάσαμε πρόκειται για υπέρβαση».

Για τον κόσμο: « Μας χαροποίησε η παρουσία του κόσμου στην πρώτη προπόνηση αλλά και γενικότερα η στήριξη του εντός και εκτός έδρας. Εμείς τον θέλουμε στο πλευρό μας και όχι απέναντί, προκειμένου μαζί να πετύχουμε τη νέα χρονιά».

Για το τι θέλει να ξεχάσει από την περσινή σεζόν: «Αυτό που θέλω να ξεχάσω είναι την κατάσταση που βίωσαν αρκετοί συμπαίκτες μου. Αντιμετώπισαν έντονο βιοποριστικό πρόβλημα. Δεν ήταν η καθυστέρηση στις πληρωμές. Αυτό συμβαίνει παντού, σε πολλά επαγγέλματα, στη ζωή γενικότερα. Ένα λεπτό διήρκησε ο χρόνος για να συμφωνήσω να συνεχίσω στον Ηρακλή. Τόσο απλό ήταν».

Για τη συνεργασία με τον Νίκο Παπαδόπουλο: «Τον κόουτς τον ξέρουμε, συνεργαζόμαστε από πέρυσι και νομίζω ότι με τις αλλαγές που υπάρχουν αλλά και τα προβλήματα που υπήρχαν πέρυσι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να συνθέσει αυτήν την ομάδα».