Κινήσεις της ΕΠΟ για στημένους αγώνες

Το φαινόμενο των στημένων αγώνων, θα απασχολήσει προσεχώς την ΕΠΟ και σύμφωνα με την ιστοσελίδα sdna.gr, η Ομοσπονδία ετοιμάζεται να πάρει μια σειρά από μέτρα, που θα ανακοινωθούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ., η οποία θα γίνει τη Δευτέρα 26/11.

Tα μέτρα αυτά είναι:

Α) Εκπαιδευτικά σεμινάρια και e-learning τεστ σε όλες τις ομάδες και τους διαιτητέςτης Super League, της  Football League και τις ΕΠΣ.

Β) Ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα νεοεκλεγέντα μέλη των δικαστικών οργάνων ΕΠΟ, αρμοδίων για υποθέσεις χειραγώγησης

Γ) Εφαρμογή Ακεραιότητας: Πλατφόρμα υποβολής εμπιστευτικών αναφορών σχετικά με δραστηριότητες χειραγώγησης αγώνων σύμφωνα με τα πρότυπα των σχετικών εφαρμογών FIFA & UEFA.

Δ) Υποστήριξη των δικαστικών οργάνων ΕΠΟ από ειδικούς στοιχηματικούς αναλυτές και ερευνητές της Sportradar AG σε υποθέσεις χειραγώγησης.  Ανάπτυξη βάσης δεδομένων αποφάσεων χειραγώγησης αγώνων. Ίδρυση νέου ανεξάρτητου τμήματος ακεραιότητας στην ΕΠΟ.

Ε) Μνημόνιο συμφωνίας με την Ελληνική Αστυνομία: Διάθεση ειδικών αστυνομικών στους τομείς της χειραγώγησης αγώνων και του οργανωμένου εγκλήματος καθώς και ανταλλαγή σχετικών πληροφοριών με περαιτέρω στρατηγικό στόχο την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας.

ΣΤ) Μνημόνιο συμφωνίας με ΟΠΑΠ και άλλες στοιχηματικές εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα: Ειδοποίηση σε περιπτώσεις διαπίστωσης υπόπτων στοιχηματικών μεθόδων πριν από αγώνα. Περαιτέρω συνεργασία.

Ζ) Αναθεώρηση του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου σε συνεργασία FIFA/ UEFA και τροποποίηση σχετικής νομοθεσίας.