Κινδυνεύει με εξόντωση

Σε απολογία μέσω χρήσης βίντεο κλήθηκε ο Ανδρέας Σταματής του Πιερικού, για το χτύπημα με τον αγκώνα στον Νίκο Ζιαμπάρη του Ηρακλή στο πρόσφατο παιχνίδι των δύο ομάδων.

Ο επιθετικός της ομάδας της Κατερίνης δεν τιμωρήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα, αφού δεν αποβλήθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Βάσει όμως των άρθρων με τα οποία κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή κινδυνεύει με βαριά τιμωρία, που μπορεί να φτάσει ακόμα και τις οχτώ αγωνιστικές.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «flnews.gr», το άρθρο 10 παρ. 1στ. προβλέπει: «Ποινή αποκλεισμού 8 αγωνιστικών και χρηματική ποινή 320 ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά προς αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή, προπονητή, φυσικοθεραπευτή, διερμηνέα ή γιατρό ομάδας η οποία είχε συνέπεια τον τραυματισμό τους».

Στο άρθρο 6 φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κλήση προήλθε αυτεπαγγέλτως μέσω βίντεο ή κατόπιν καταγγελίας ΠΑΕ και αναφέρει: «Η χρήση οπτικών μέσων, ως αποδεικτικού υλικού, επιτρέπεται, αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν καταγγελίας από οποιαδήποτε ΠΑΕ της ίδιας κατηγορίας, αποκλειστικά και μόνο στις εξής περιπτώσεις: α) διαπίστωση λανθασμένης αναγραφής υπαίτιου ποδοσφαιριστή (ταυτότητας προσώπου παραβάτη), β) παράβαση η οποία διεπράχθη και δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή, διότι διέλαθε της προσοχής του διαιτητή. Στις περιπτώσεις αυτές είναι υποχρεωτική η κλήση σε απολογία». Το άρθρο 25 αφορά, τέλος, δυσφήμιση του αθλήματος.