Κοντονής: «Περιμένουμε την απόφαση για το Κύπελλο»

122

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα περιμένει και την απόφαση του ΣτΕ για να εξετάσει ξανά το θέμα της επανέναρξης του Κυπέλλου. Δείτε τι είπε και για το αυτοδιοίκητο.

«Κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει πολιτικές στην κυβέρνηση για θέματα δημόσιας ασφάλειας» είπε αρχικά και πρόσθεσε πως: «Αν όμως με ενέργειες σοβαρές διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια και ειρήνη,  εμείς θα περιμένουμε και την απόφαση του ΣτΕ και τότε μπορούμε να ξαναδούμε το ζήτημα του κυπέλλου. Αυτό το είπαμε και στις αντιπροσωπείες της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ».

«Η κυβέρνηση θα σεβαστεί το αυτοδιοίκητο. Οι αθλητικές ομοσπονδίες πρέπει να καθορίζουν τα δικά τους τεκταινόμενα. Άλλο όμως  το αυτοδιοίκητο και άλλο ένα καθεστώς ασυδοσίας. Έχουμε ζητήσει από την ΕΠΟ να προσαρμόσει το καταστατικό και τους  κανονισμούς της στα διεθνή δεδομένα της ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Επίσης από τις διεθνείς ομοσπονδίες ζητήσαμε να εποπτεύουν αυτό το έργο. Δυστυχώς, ούτε η ΕΠΟ κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση ούτε οι διεθνείς ομοσπονδίες ενήργησαν».