Κούγιας : “Η απόφαση μπορεί να αλλάξει!”

178

Την άποψή του ότι το βίντεο μπορεί και πρέπει να γίνει δεκτό από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και να το εξετάσει, αν βοηθάει στην διαλεύκανση της υπόθεσης, εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος σημείωσε ότι εφόσον πράγματι μελετηθεί το βίντεο, είναι πιθανό να αλλάξει η πρωτόδικη απόφαση και να δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ!

«Αποδεικτικά στοιχεία μπορούν να παρουσιαστούν σε όλους τους βαθμούς της δίκης και η δίκη ολοκληρώνεται όταν τελειώσουν όλοι οι βαθμοί εκδίκασης. Είναι δυνατόν να παρουσιαστούν αποδεκτικά στοιχεία στον δεύτερο βαθμό, αν και δεν είχαν παρουσιαστεί στον πρώτο. Ακόμα και σε αστικές δίκες υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο που επιτρέπει ακόμα και την εξέταση μαρτύρων σε δεύτερο βαθμό, σε θέματα που αφορούν αποδεικτικό υλικό», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Α. Κούγια στο sportdog.gr, αναφορικά με το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το υλικό των βίντεο που κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Εφέσεων ή όχι.

Με βάση τα βίντεο που έχουν διαρρεύσει από τα αποδυτήρια του γηπέδου, είναι πιθανό το παιχνίδι της Τούμπας να μην άρχισε ξανά με υπαιτιότητα της ΑΕΚ, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η πλευρά των Ασπρόμαυρων. Διαβάστε τι μας είπε σχετικά ο άριστα καταρτισμένος νομικός: «Αν δεχτεί ο δικαστής ότι με υπαιτιότητα της ΑΕΚ δεν ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, αδικαιολόγητα και χωρίς να συντρέχει λόγος για να μην συνεχιστεί, τότε μπορεί πράγματι να τιμωρηθεί η ΑΕΚ και να αλλάξει η βαθμολογία. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει αλλαγή της απόφασης. Στα δικαστήρια υπάρχει η αρχή της ηθικής εκτιμήσεως των αποδείξεων. Ο Έλληνας δικαστής είναι παντοδύναμος. Μπορεί μόνο με την κρίση του να αποφασίζει για οτιδήποτε. Μπορεί να αγνοεί έγγραφα, φωτογραφίες, μπορεί να αγνοεί πραγματογνωμοσύνες. Αρκεί να γράψει στην απόφαση ότι τα έλαβε υπόψη του και δεν τα αγνόησε ως αποδεικτικό υλικό. Αλλά τα αξιολογεί με βάση τη δική του κρίση».